Listedeki teröristler bir bir etkisiz hale getiriliyor

GÜVENLİK güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, 'Aranan Terörist' listesinde bulunan teröristler bir bir etkisiz hale getiriliyor.

Haberler 23.06.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan 2015 ylnda terörle mücadele kanunu kapsamna giren suçlarn faillerinin yakalanmasna yardmc olanlara verilecek ödül hakknda yönetmelik kapsamnda, aranan teröristlerin isimlerinin yer ald, www.terorarananlar.pol.tr yaynland. 7Aranan Terörist balyla yaynlanan internet sitesinde, teröristlerin isimleri, krmz, mavi, yeil, turuncu ve gri kategorilere ayrld. 5 ayr kategoride bulunan teröristlerin ayrca fotoraflar, doum tarihi ve mensup olduklar terör örgütü isimleri yer alyor.

En son 16 ubat 2018de güncellenen terör arananlar listesinde 879 kii bulunurken, bu kiilere yönelik vatandalarn ihbar ve güvenlik güçlerince baarl operasyonlar gerçekletiriliyor. Özellikle son yllarda gerçekletiren operasyonlar neticesinde, terör örgütleri büyük darbe yedi. Gerek yurt için de gerekse yurt dnda aralksz devam eden operasyonlar neticesinde terör örgütlerinin aralarnda sözde üst düzey yöneticileri ve aranan teröristler listesinde bulunan birçok terörist bir bir etkisiz hale getirildi.

TE LSTEDEK PKKLILAR

Geçtiimiz yl rnak Bestler Dereler bölgesinde yürütülen operasyonda, PKK yöneticilerinden Gülbahar kod adl Hülya Erolu ölü ele geçirildi. Gülbahar kod adl terörist ba teröristlerin yer ald krmz listede 4 milyon TL ödülle aranan teröristti.

çileri Bakanl tarafndan yaplan son açklamada ise, 11-18 Haziran tarihleri arasnda, terör arananlar listesi gri kategoride bulunan; Leheng Arge kod adl Ramazan Yasugey, Taylan kod adl Erkan Ordu, Ferhat Dersim kod adl Ertan Erol, Botan kod adl Veli Takran ile sözde sorumlu olduu tespit edilen Rezan Ula kod adl Erkan Kaftar, Jir Kamla kod adl Ayat Mahmet, Dilovan Bahtiyar kod adl Fatih Krtay adl teröristlerin de bulunduu 7si sözde üst düzey olmak üzere toplam 22 teröristin etkisiz hale getirildii bildirilmiti.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamna giren suçlarn faillerinin yakalanmasna yardmc olanlara verilecek ödül hakkndaki yönetmelie göre, komisyon karar dorultusunda krmz kategoride yer alan bir teröristin yakalanmasna yardmc olanlara 4 milyon TL, mavi kategori için 1,5 milyon TL, yeil kategoriye 1 milyon TL, turuncu kategoriye 600 bin TL, gri kategoridekilere ise 300 bin TLye varan para ödülü veriliyor.

Ana Sayfaya Git