Mağdur çocuk aileden alındı!

Mahkeme, istismar şüphelisini serbest bırakınca, Bakanlık, mağdur çocuğun "zarar görebeliceği" ihtilami üzerine aileden alarak, yurda yerleştirdi.

Haberler 19.02.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda uzaktan akrabas S.B. adl kz çocuuna bakkalda cinsel istismarda bulunduu iddiasyla gözaltna alnan E.T., adli kontrol artyla serbest brakld. Mahkemenin kuvvetli suç üphesi bulunduu, ancak tutuklama tedbirinin orantl olmayacan gerekçe göstererek E.T.yi salvermesinin ardndan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, zarar görebilecei ihtimaliyle S.B.yi koruma altna ald.

Merkeze bal bir köyde yaayan, u an 12 yanda olan S.B., geçen yl okuldaki rehber öretmene uzaktan yakn E.T.nin kendisine cinsel istismarda bulunduunu söyledi. Rehber öretmenin olaynn ihbar üzerine soruturma balatld. Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi bünyesinde kurulan çocuk zleme Merkezinde, psikolog eliinde S.B.nin ifadesi alnd. Bandan geçenleri anlatan S.B., E.T.nin kendisine cinsel istismarda bulunduunu belirterek, Bu olay okulumuzun karsndaki bakkalda oldu. Bakkala bir ey almaya gitmitim. Bakkalda baka çocuklar vard. E.T., dier çocuklar çkartt. Ben de çkmak istedim, ancak izin vermedi. Burada bana cinsel istismarda bulundu. Bu olay birine söylersem, beni öldüreceini söyledi. Rehber öretmenime, bana tecavüz ettiini anlattm. Korunacam bir yere gitmek istiyorum, aileme gitmek istemiyorum dedi.

SAVCI, TUTUKLANMASINI STED

S.B.nin ifadesi üzerine, gözaltna alnan E.T., ilemlerinin ardndan sevk edildii adliyede, tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. E.T., buradaki ifadesinde, iddia edilen olayn olduu dönemde anlurfada olduunu belirterek, Suçlamalar kabul etmiyorum. ddialarda geçen bakkal dükkan aabeyime aittir. S.B.ye herhangi bir ekilde istismarda bulunmadm ve ölümle tehdit etmedim. Kendi içinde bir kurgu yapm olabilir. ddia ettii eyler kesinlikle yalandr. Bu olaydan dolay burada olmaktan çok utanyorum dedi.

KUVVETL SUç ÜPHES VAR, ANCAK TUTUKLAMA ORANTILI OLMAZ

Hakimlik, savcln tutuklama talebinin reddederek, E.T.yi adli kontrol artyla serbest brakt. Sulh Ceza Hakimliinin kararnda, üphelinin çocuun nitelikli cinsel istismar suçunu ilediine dair kuvvetli suç üphesi bulunduu belirtilerek, ancak tutuklama tedbirinin orantl olmayacan ifade etti.

SERBEST BIRAKILINCA, çOCUK YURDA YERLETRLD

E.T.nin tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklmas üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl harekete geçti. Bakanlk yetkilileri, zarar görebilecei ihtimali üzerine S.B.yi ailesinden alarak koruma altna alnd. S.B., adresi gizlenen bir yurda yerletirildi. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca soruturmann devam ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git