Mahalleyi terk ettiler

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Önder ve Battalgazi mahallelerinde önceki gece Suriyeli mültecilerin ev ve iş yerlerine yapılan saldırı sonrasında, mülteciler mahalleyi terk etmeye başladı.

Haberler 13.08.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahallede önceki gece yaananlarn boyutu camlar dökülen, yklan ve yaklan i yeri ve evlerin görüntüsüyle ortaya çkt. Her iki mahallede de Suriyelilerle karlamak mümkün deilken, önceki gece yeterli önlem almad belirtilen polisler ise her sokak bana barikat kurmu. Baz mülteciler krlan evlerinin camndan dary izlerken, çounun sabaha kar mahalleyi terk ettii örenildi.

NEREYE GDECEMZ BLMYORUZ

Görümek istediimiz mültecilerin evlerinden çkamadklar görülürken, mültecilerin bir çou görüntü vermekten çekindi. Birçok mülteci ise kendi imkanlaryla mahalleyi terk etti. sminin açk yazlmasn istemeyen Suriyeli mülteci M.R., 5 kiilik ailesiyle yaad evini boalttn ancak nereye gideceklerini bilmediini belirtti. M.R., Geçici koruma altndayz ama koruma yok. Yardm istiyoruz. Dün gece kyamet koptu. çocuklar uyuyamad dedi.

KIZILAY: SALDIRI OLURSA ARAYIN

Saldrlarn ardndan Kzlay aradn belirten M.R., Kzlaydan benimle konuan yetkili, Evinize saldr olursa haber verin diyerek telefonu kapatt dedi. Polisin dün gece kendilerine saldran gruba sert müdahale etmediini de belirten M.R., Destek istiyoruz. Can güvenliimiz yok ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git