Mahalleyi terk ettiler

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Önder ve Battalgazi mahallelerinde önceki gece Suriyeli mültecilerin ev ve iş yerlerine yapılan saldırı sonrasında, mülteciler mahalleyi terk etmeye başladı.

Mahalleyi terk ettiler

Mahallede önceki gece yaşananların boyutu camları dökülen, yıkılan ve yakılan iş yeri ve evlerin görüntüsüyle ortaya çıktı. Her iki mahallede de Suriyelilerle karşılaşmak mümkün değilken, önceki gece yeterli önlem almadığı belirtilen polisler ise her sokak başına barikat kurmuş. Bazı mülteciler kırılan evlerinin camından dışarıyı izlerken, çoğunun sabaha karşı mahalleyi terk ettiği öğrenildi.

 'NEREYE GİDECEĞİMİZİ BİLMİYORUZ'

Görüşmek istediğimiz mültecilerin evlerinden çıkamadıkları görülürken, mültecilerin bir çoğu görüntü vermekten çekindi. Birçok mülteci ise kendi imkanlarıyla mahalleyi terk etti. İsminin açık yazılmasını istemeyen Suriyeli mülteci M.R., 5 kişilik ailesiyle yaşadığı evini boşalttığını ancak nereye gideceklerini bilmediğini belirtti. M.R., “Geçici koruma altındayız ama koruma yok. Yardım istiyoruz. Dün gece kıyamet koptu. Çocuklar uyuyamadı” dedi.

KIZILAY: SALDIRI OLURSA ARAYIN

Saldırıların ardından Kızılay’ ı aradığını belirten M.R., “Kızılay’dan benimle konuşan yetkili, ‘Evinize saldırı olursa haber verin’ diyerek telefonu kapattı” dedi.  Polisin dün gece kendilerine saldıran gruba sert müdahale etmediğini de belirten M.R., “Destek istiyoruz. Can güvenliğimiz yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz