Maliyet 2 milyon 127 bin lira imiş

Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevinden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 1 Kasım 2016'da kayyum olarak atanan ve son seçimde de AK Partiden aday olan Cumali Atilla'nın belediyedeki makam odasına yaptığı harcamanın yarattığı tartışma devam ederken, belediye binasında yapılan işler, tefrişat ve alınan mobilyalara 2 milyon 127 bin 725 lira ödendiği ortaya çıktı. Kayyum Başkan Atilla döneminde tefrişat ve mobilya ile malzeme alımı için 4 ayrı ihale düzenlendi.

Haberler 20.04.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanlna 1 Kasm 2016da kayyum olarak atanan ve son seçimde de AK Partiden aday olan Cumali Atillann belediyedeki makam odasyla ilgili ortaya çokan skandal görüntü ve lüks ihtiamn, parasal harcamas da giderek artyor. Belediye binasnda yaplan iler, tefriat ve alnan mobilyalara 2 milyon 127 bin 725 lira ödendii ortaya çkt.

SRAFIN GÖSTERGES

Makam odasnn görüntülerini sosyal medyada paylaan yeni Bakan Adnan Selçuk Mzrakl ise Bu odalar talan ve israfn en iyi göstergesi dedii Kayyum Cumali Atillann skandal olay büyük yank uyandrrken, yaplan harcamann 750 bin lira deil, 2 milyon 127 bin lira olduu ifade edildi. Makam odasnn arka bölümüne banyo du ve küvet yaptran Atillann kulland banyoda, tütsü çubuklarnn bulunmas da dikkat çekiyor.

4 HALE 2 MLYON TL

Edinilen bilgiye göre, Cumali Atilla göreve balamasndan hemen sonra tefriat ve mobilya ile malzeme alm için çeitli tarihlerde 4 ayr ihale düzenlendi. Bakan Atilla makam katnda kullanlmak üzere ilk ihalesini, 2 Mays 2018de yapt. Bu ihalede, 745 bin 806 liraya mobilya alnd. 2 Kasm 2018de de bu kez Bakanlk Özel Kaleminde kullanlmak üzere 838 bin 474 liraya 36 ayr kalem mobilya ihale yaplarak, satn alnd.

ARALIK VE UBATTA

21 Aralk 2018deki bir dier ihale ile de belediyeye 210 bin 571 liraya 37 kalem mobilya ve dier malzeme ad altnda alm yaplrken, 4. ihale ise 20 ubat 2019da yapld. Bu ihalede, 332 bin 874 liraya 21 kalem mobilya alm gerçekletirildi. Dört ihalenin de yasann 21-B maddesi uygulanarak yaplmas dikkat çekti.

YASANIN 21-B MADDES

Kayyum Atillann belediyenin ihalelerinin ekseriyetinde olduu gibi makamna ve özel kaleme aldrd mobilyalarla ilgili ihalede kullanlan madde; Doal afetler, salgn hastalklar, can veya mal kayb tehlikesi gibi, ani ve beklenmeyen veya idare tarafndan önceden öngörülmeyen olaylarn ortaya çkmas üzerine, ihalenin ivedi olarak yaplmasnn zorunlu olmas hükmünü tayor.

çOK ESKYD YENLEDK

Buarada, Kayyum Cumali Atilla, Sözcü Gazetesine konuya ilikin yapt açklamada, Belediyenin binas 30 senelik ve bakmsz durumdayd. Hem binada hem odalarda yenileme yapld. Banyo ise zaten vard ve biz sadece du yaptrp yeniledik. Banyodaki kaplamalar da mermer deil, fayans. Biz tüm ileri ihale açarak yaptk dedii örenildi.

HALELER ALAN FRMA

Pe pee ortaya çkan skandal almlarla ilgili dikkatler, dört ihalenin hangi firmalar olduuna çevrilirken, makam odas, dinlenme odas ile banyo bölümündeki tadilatn, müteahhidi de kim sorusuna yant aranyor.

MIZRAKLININ PAYLAIMLARI

Mzrakl, kayyumun atafatl lüks makam odas ve banyosunun görüntülerinin ardndan önceki gün Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürünün odasn görüntülerini de twitter hesabnda paylamt. Mzrakl görüntünün altna, Diyarbakr DSK genel müdürlük odas Gönül Belediyecilii deil Banyo Belediyecilii yapmlar notunu dümütü.

Ana Sayfaya Git