Maske Takma zorunluluğu olan iller listesi maske takmamanın cezası ne kadar

Maske takma zorunluluğu, maske zorunluluğu hangi illerde, 81 ilde maske zorunlu mu, hangi illerde maske zorunlu gibi sorular geçtiğimiz gün maske takmanın zorunlu olduğu iller listesinin güncellenmesi akabinde çok merak edildi. Bilerce vatandaş maske zorunluluğu hangi illerde diye sormaya başladı. Son Dakika maske takmanın zorunlu olduğu iller genişletildi. İşte 81 il de maske zorunlu mu sorusunun cevabı ve maske takmamanın cezası haberimizde.

Haberler 22.06.2020 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maske takma zorunluluu, maske zorunluluu hangi illerde, 81 ilde maske zorunlu mu, hangi illerde maske zorunlu gibi sorular geçtiimiz gün maske takmann zorunlu olduu iller listesinin güncellenmesi akabinde çok merak edildi. Bilerce vatanda maske zorunluluu hangi illerde diye sormaya balad. Son Dakika maske takmann zorunlu olduu iller geniletildi. te 81 il de maske zorunlu mu sorusunun cevab ve maske takmamann cezas haberimizde.

1 Haziran normalleme sürecine girilmesi akabinde koronavirü vaka saysnda bir art gözlemlenmekteydi. Son bir kaç gün akabinde ise vaka saylarnda bir azalma gözlemlenmekte. Türkiye genelinde toplam 48 ilde maske takmak zorunlu. Maske takmamann cezas ise, Umumi Hfzsshha Kanununun 282nci maddesi çerçevesinde ve çileri Bakanlnn talimat dorultusunda maske takma zorunluluuna uymayanlara 900 lira ceza kesilecek.

çileri Bakanlnn valiliklere gönderdii talimat dorultusunda, maske takma zorunluluuna uymayanlara yarndan itibaren 900 lira ceza kesilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinden maske kullanm zorunluluuna ilikin 81 il valiliine 18 Haziranda talimat gönderen Bakanlk, 22 Haziran Pazartesi gününe kadar bu kural ihlal edenlerin uyarlp bilgilendirilmesini, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezas uygulanmasn istemiti.

te maske takmann zorunlu olduu iller;

Adyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydn
Balkesir, Bartn, Batman, Bolu, Burdur, Bursa
Denizli, Düzce
Elaz, Eskiehir
Gaziantep, Giresun
Idr, Isparta, stanbul
Kahramanmara, Karabük, Krklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya
Malatya, Mardin, Mula, Mu, Nevehir
Osmaniye
Sakarya, Siirt, Sivas, rnak
Tunceli, Uak, Zonguldak
Diyarbakr
Erzurum
Kayseri
Rize
anlurfa

Ana Sayfaya Git