Maske Takma zorunluluğu olan iller listesi maske takmamanın cezası ne kadar

Maske takma zorunluluğu, maske zorunluluğu hangi illerde, 81 ilde maske zorunlu mu, hangi illerde maske zorunlu gibi sorular geçtiğimiz gün maske takmanın zorunlu olduğu iller listesinin güncellenmesi akabinde çok merak edildi. Bilerce vatandaş maske zorunluluğu hangi illerde diye sormaya başladı. Son Dakika maske takmanın zorunlu olduğu iller genişletildi. İşte 81 il de maske zorunlu mu sorusunun cevabı ve maske takmamanın cezası haberimizde.

Maske Takma zorunluluğu olan iller listesi maske takmamanın cezası ne kadar

Maske takma zorunluluğu, maske zorunluluğu hangi illerde, 81 ilde maske zorunlu mu, hangi illerde maske zorunlu gibi sorular geçtiğimiz gün maske takmanın zorunlu olduğu iller listesinin güncellenmesi akabinde çok merak edildi. Bilerce vatandaş maske zorunluluğu hangi illerde diye sormaya başladı. Son Dakika maske takmanın zorunlu olduğu iller genişletildi. İşte 81 il de maske zorunlu mu sorusunun cevabı ve maske takmamanın cezası haberimizde. 

1 Haziran normalleşme sürecine girilmesi akabinde koronavirü vaka sayısında bir artış gözlemlenmekteydi. Son bir kaç gün akabinde ise vaka sayılarında bir azalma gözlemlenmekte. Türkiye genelinde toplam 48 ilde maske takmak zorunlu. Maske takmamanın cezası ise, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi çerçevesinde ve İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda maske takma zorunluluğuna uymayanlara 900 lira ceza kesilecek.

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği talimat doğrultusunda, maske takma zorunluluğuna uymayanlara yarından itibaren 900 lira ceza kesilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine 18 Haziran'da talimat gönderen Bakanlık, 22 Haziran Pazartesi gününe kadar bu kuralı ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesini, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezası uygulanmasını istemişti.

İşte maske takmanın zorunlu olduğu iller;

Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın
Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa
Denizli, Düzce
Elazığ, Eskişehir
Gaziantep, Giresun
Iğdır, Isparta, İstanbul
Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya
Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir
Osmaniye
Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak
Tunceli, Uşak, Zonguldak
Diyarbakır
Erzurum
Kayseri
Rize
Şanlıurfa

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler