Mazbatalarımızı verin başvurusu

Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir ve merkez ilçe Başkanları, Seçim Kurulu'na "mazbata" başvurusunda bulundu.

Haberler 10.04.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi olmayan sonuçlara göre HDPden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile ilçe belediye bakan seçilenler, mazbatalarn almak için l Seçim Kuruluna bavurdu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre HDPden Diyarbakrda Büyükehir Belediye Bakan seçilen Adnan Selçuk Mzrakl ile Balar, Sur, Yeniehir ve Kayapnar belediye bakanlklarna seçilenler, mazbatalarn almak için l Seçim Kuruluna dilekçe verdi. Dilekçelerini veren HDPliler adna gazetecilere açklamada bulunan Adnan Selçuk Mzrakl, mazbatalarn alp, göreve balamak istediklerini söyledi.

MAZBATALAR VERLSN

Kendisiyle beraber 4 merkez ilçe belediye bakan ve baz meclis üyeleriyle birlikte l Seçim Kuruluna dilekçe verdiklerini belirten Mzrakl, Seçimler gerçekletirilmi olmasna ramen hala seçimin sonuçlarn teyit etmekle bunu kamuoyuna açklamakla yükümlü olan Yüksek Seçim Kurulu bu açklamalar sürekli ertelemektedir. Nedenini, gerekçelerini kamuoyundan saklamakta. Bölgemizde ve özellikle Diyarbakr bata olmak üzere telafisi mümkün olmayan oldukça ezici sonuçlarla seçmen iradesi çkm olmasna ramen sürekli mazbatalarn verilmesi geciktirilmektedir. dedi.

KARARI YSK VERECEK

YSKnin 2972 sayl yasann gereini yapmas gerektiinin altn çizen Mzrakl, unlar söyledi: Bu kadar açk bir durumun olduu Diyarbakr, Van ve Mardin gibi birçok kent gibi, bu iin geciktirilmesi YSKyi ciddi anlamda töhmet altnda brakacaktr. tirazlarn olduunu ve YSKye gönderildii belirtiliyor. Kararn Ankaradan verilecei tesis edilecei yaklam var.

çFTE STANDART

Ak Partinin Diyarbakrdaki itirazlarna ilikin soruyu yantlayan Mzrakl, Hukukçularla konuyu görüüyoruz. Partimizin YSK nezdinde de görümeleri var. Birçok çifte standartl tutum var. Bu çifte standart tutumun bir an önce son bulmasn bekliyoruz eklinde konutu. Mazbatalar verilmeyen seçilmiler, yaplan açklama ardndan l Seçim Kurulundan ayrld.

ALDIKLARI OY ORANLARI

Öte yandan, resmi olmayan sonuçlara göre büyükehir ve merkez ilçe belediyelerinin ald oy oranlar öyle;

Diyarbakr Büyükehir Ebelediye Bakan adaylar Hülya Alökmen Uyank-Adnan Selçuk Mzrakl yüzde 62.93,

Yeniehir Ebelediye Bakan adaylar Belgin Diken - brahim çiçek yüzde 55.677,

Balar Ebelediye Bakan adaylar Zübeyda Zümrüt - Zeyat Ceylan yüzde 70.34,

Kayapnar Ebelediye Bakan adaylar Kezban Ylmaz - Necati Pirinççiolu yüzde 66.35,

Sur Ebelediye Bakan adaylar Feyme Filiz Buluttekin - Cemal Özdemir yüzde 60.76 oy ald.

Ana Sayfaya Git