Meclis Kadına Karşı Şiddet Araştırma Komisyonu'nun üyeleri belli oldu

Kadına yönelik şiddete karşı kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri belli oldu.

Haberler 24.04.2021 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadna yönelik iddetin sebeplerini tüm yönleriyle aratrlarak alnmas gereken tedbirlerin belirlenmesi amacyla kurulan Meclis Aratrma Komisyonu üye seçimine dair karar Resmi Gazetede yaymland. Komisyon Bakan AKP Milletvekili Öznur çalk olurken, Komisyon Bakanvekili AKP Milletvekili Tuba Vural çokal, Komisyon Sözcüsü AKP Milletvekili çidem Erdoan Atabek, Komisyon Katibi ise MHP Milletvekili Esin Kara oldu.

Komisyonda yer alan dier üyeler ise öyle: AKP milletvekilleri Mehmet ükrü Erdinç, Pakize Mutlu Aydemir, Nilgün Gök, Mahmut Atilla Kaya, Habibe Öcal, Hac Ahmet Özdemir, Yelda Erol Gökcan, CHP milletvekilleri Gamze Tacer, Aysun Baknolu, Suzan ahin, Neslihan Hancolu, HDP milletvekilleri Filiz Keresteciolu, Semra Güzel, MHP Milletvekili Hayati Arkaz ile Y Parti Milletvekili enol Sunat.

çARAMBA GÜNÜ TOPLANDI

lk toplantsn 21 Martta gerçekletiren Komisyon, bir araya gelerek görev paylamn yapt. 19 kiilik aratrma komisyonu ilk etapta 3 ay görev yapacak. Komisyon, çalma süresinin ardndan bir rapor hazrlayacak ve rapor, daha sonra Genel Kurulda görüülecek.

Ana Sayfaya Git