Meclis Kadına Karşı Şiddet Araştırma Komisyonu'nun üyeleri belli oldu

Kadına yönelik şiddete karşı kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri belli oldu.

Meclis Kadına Karşı Şiddet Araştırma Komisyonu'nun üyeleri belli oldu

Kadına yönelik şiddetin sebeplerini tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üye seçimine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Komisyon Başkanı AKP Milletvekili Öznur Çalık olurken, Komisyon Başkanvekili AKP Milletvekili Tuba Vural Çokal, Komisyon Sözcüsü AKP Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Komisyon Katibi ise MHP Milletvekili Esin Kara oldu.

Komisyonda yer alan diğer üyeler ise şöyle: AKP milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Pakize Mutlu Aydemir, Nilgün Gök, Mahmut Atilla Kaya, Habibe Öcal, Hacı Ahmet Özdemir, Yelda Erol Gökcan, CHP milletvekilleri Gamze Taşcıer, Aysun Baknoğlu, Suzan Şahin, Neslihan Hancıoğlu, HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Semra Güzel, MHP Milletvekili Hayati Arkaz ile İYİ Parti Milletvekili Şenol Sunat.

ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANDI

İlk toplantısını 21 Mart'ta gerçekleştiren Komisyon, bir araya gelerek görev paylaşımını yaptı. 19 kişilik araştırma komisyonu ilk etapta 3 ay görev yapacak. Komisyon, çalışma süresinin ardından bir rapor hazırlayacak ve rapor, daha sonra Genel Kurul'da görüşülecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz