Meclis seçim öncesi yoğun mesai yapacak!

Meclis’te sağlık ve madenle ilgili tekliflerin ardından 8’inci Yargı Paketi de görüşülecek. Ayrıca siyasi partilerin aday listelerini YSK’ya sunmasının ardından seçim yarışı hız kazanacak.

Haberler 19.02.2024 - 13:36 Son Güncelleme : 19.02.2024 - 05:35

Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemi seçime kısa süre kala yoğunlaştı. 29 Şubatta seçim arası vermesi beklenen Meclise 8inci Yargı Paketinin de sunulmasıyla birlikte 9 günde yasalaşacak teklif sayısı 3e çıktı.

Sağlık teklifi ile devam
Geçtiğimiz hafta İliçte meydana gelen maden faciasının ardından Mecliste görüşülmesi planlanan maden yasa teklifi ertelenmişti. Bunun yerine geçtiğimiz hafta sağlıkla ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifi görüşülmeye başlandı. Bu hafta Mecliste bu teklifin görüşmelerine devam edilecek. Sonrasında ise ertelenen maden teklifinin gündeme alınması bekleniyor.

8inci yargı paketi Mecliste, emekli ikramiyesi 3 bin lira oluyor
Genel Kurul çalışmaları devam ederken 8inci Yargı Paketinin komisyon görüşmelerine başlanacak. Emeklilere bayram ikramiyesinin 2 bin TLden 3 bin TLye çıkarılmasını da içeren teklifin komisyon görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 8inci Yargı Paketi de Genel Kurulda görüşülerek yasalaşacak ve Meclise yaklaşık 1 aylık seçim arası verilecek.

8inci yargı paketinde neler var?
8inci Yargı Paketi, Anayasa Mahkemesinin keyfi uygulamalara yol açtığı gerekçesiyle iptal ettiği örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme suçunu yeniden düzenliyor ve bu suçun cezasının artırılmasını öngörüyor. Ayrıca teklif, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarına karşı istinaf yolu açılmasını, adli para cezalarının artırılmasını, kadınların evlenmeden önceki soy isimlerini kullanabilmesini de düzenliyor.

Aday isimleri 20 Şubatta teslim edilecek
Mecliste mesai devam ederken siyasi partiler 20 Şubatta tüm adaylarını YSKya bildirmiş olacak. Bu tarihten itibaren liderler ve adaylar sahada, seçim çalışmalarında olacak.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git