Meclis, yeni yasama yılına hazırlanıyor

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, başkanlığında yeni yasama yılı öncesi yapılan toplantılarda Meclis'teki oturma düzeni, güvenlik, iç tüzük konularında uzlaşı sağlandı.

Haberler 29.09.2018 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclis Bakan Binali Yldrmn yeni yasama yl öncesinde dün Grup Bakanvekilleri, Meclis dari Amirleri ve Bakanlk Divan Üyeleriyle yapt iki ayr toplantda öncelikli konuulan konular belli oldu. Edinilen bilgiye göre, toplantlarda, Meclis Genel Kurul oturma düzeninde anlamaya varld. Yeni sisteme göre iç tüzükte hukuken deitirilmesi gereken teknik ifadelerin ilk olarak ele alnmas gerektii konusunda anlalrken yeni yasama ylnn ilk haftas bu konuda bir karar alnmas gerektii hususunda da görü birlii saland.

YEN YASAMA YILI

Meclis Bakan Binali Yldrm, Grup Bakanvekillerine TBMMde alnan yeni güvenlik tedbirleri konusunda bilgi vererek Meclise ziyaretçi kart olmadan hiç kimsenin giri yapmamas gibi baz ek güvenlik tedbirleri alnmas kararlatrld. Yldrm, TBMMnin yeni sistemde artan yasama kabiliyeti ve kapasitesine uyumlu bir ekilde yasama uzman says ve komisyonlardaki personel saysnn arttrldn bildirdi. Yldrm, kanun tekliflerinin hazrlanmas sürecinde milletvekillerine destek verecek bir yapnn kurulmas önerisi grup bakanvekilleri tarafndan olumlu karland. Bakanlk Divan toplantsnda yeni yasama yl öncesi öncelikli görüülmesi gereken hususlar karara baland.

1 Ekimde yaplacak olan Yasama Yl Açl Töreni hakknda katlmclara bilgi veren Yldrm, saat 13.00te TBMM Atatürk Antnda yaplacak törenin ardndan saat 14.00te 27. Dönem kinci Yasama Yl Açl Toplantsnn gerçekletirileceini belirtti.

Ana Sayfaya Git