Meclis'te bu hafta OHAL görüşülecek

TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

Haberler 15.01.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel Kurul, bu haftaya denetimle balayacak. 16 Ocak Sal günü sözlü sorularn yantlanmasnn ardndan baz uluslararas sözleme ve anlamalarn onaylanmasna ilikin tasarlar ele alnacak.

17 Ocak çaramba günü ise 19 Ocak Cuma günü süresi dolacak olan Olaanüstü Halin (OHAL) uzatlmasna ilikin Babakanlk Tezkeresinin TBMM Bakanlna sunulmas halinde, bu tezkere görüülecek. OHAL, en son, 19 Ekim 2017 Perembe gününden geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatlmt.

Genel Kurulda, 18 Ocak Perembe günü de baz uluslararas sözleme ve anlamalarn onaylanmasna ilikin tasarlar görüülecek.

KOMSYONLARIN GÜNDEM

TBMM Salk, Aile, çalma ve Sosyal ler Komisyonu, Bamllkla Mücadele Yüksek Kurulunun çalma ve faaliyetleri hakknda, bilgilendirme ve istiari amaçl olarak 16 Ocak Sal toplant gerçekletirecek. Toplantya, Babakan Yardmcs Recep Akda da katlacak.

TBMM nsan Haklarn nceleme Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon, 17 Ocak çaramba günü yapaca toplantda, Mustafa Özyarn Babakanlk Müstear Yardmcs olarak atanmasyla nedeniyle boalan bir kamu denetçisi için seçim yapacak.

Kamu denetçisi adaylarnn belirlenmesine ilikin kurulan alt komisyonun raporunu ele alacak olan Karma Komisyon, alt komisyonun belirledii bir denetçinin üç kat kadar aday dinleyecek.

Seçilecek kamu denetçisi, komisyonda and içecek.

AK Parti, CHP, HDP ve MHP gruplarnn 16 Ocak Sal günü grup toplantlar yaplacak.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, AK Parti TBMM Grup Toplantsnn kapal bölümünde, taeron içilere kadro düzenlemesi hakknda bilgi verecek.

Ana Sayfaya Git