Görüş Bildir

Meclis'te bu hafta OHAL görüşülecek

TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

Meclis'te bu hafta OHAL görüşülecek

Genel Kurul, bu haftaya denetimle başlayacak. 16 Ocak Salı günü sözlü  soruların yanıtlanmasının ardından bazı uluslararası sözleşme ve anlaşmaların  onaylanmasına ilişkin tasarılar ele alınacak.

17 Ocak Çarşamba günü ise 19 Ocak Cuma günü süresi dolacak olan  Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresinin TBMM  Başkanlığına sunulması halinde, bu tezkere görüşülecek. OHAL, en son, 19 Ekim  2017 Perşembe gününden geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmıştı.

Genel Kurulda, 18 Ocak Perşembe günü de bazı uluslararası sözleşme ve  anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar görüşülecek.

KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, "Bağımlılıkla  Mücadele Yüksek Kurulunun" çalışma ve faaliyetleri hakkında, bilgilendirme ve  istişari amaçlı olarak 16 Ocak Salı toplantı gerçekleştirecek. Toplantıya,  Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da katılacak.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu  üyelerinden kurulu Karma Komisyon, 17 Ocak Çarşamba günü yapacağı toplantıda,  Mustafa Özyar'ın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olarak atanmasıyla nedeniyle  boşalan bir kamu denetçisi için seçim yapacak.

Kamu denetçisi adaylarının belirlenmesine ilişkin kurulan alt  komisyonun raporunu ele alacak olan Karma Komisyon, alt komisyonun belirlediği  bir denetçinin üç katı kadar adayı dinleyecek.

Seçilecek kamu denetçisi, komisyonda and içecek.

AK Parti, CHP, HDP ve MHP gruplarının 16 Ocak Salı günü grup  toplantıları yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti TBMM  Grup Toplantısının kapalı bölümünde, taşeron işçilere kadro düzenlemesi hakkında  bilgi verecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi