Mehmetçik'in destanlaştığı zaferin 104. yıl dönümü

Türk tarihinin altın sayfalarından olan, eşsiz kahramanlıkların yaşandığı, vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği, ülkenin her köşesinden gelen gençlerin kutsal saydığı değerler için canını feda ederek "Çanakkale geçilmez" destanını yazdığı Gelibolu Yarımadası'nda, eşsiz zaferin 104. yıl dönümünde gerçekleştirilecek törenlerin hazırlıkları tamamlandı.

Haberler 18.03.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 104. yl dönümü dolaysyla tarihi Gelibolu Yarmadasnda bugün yaplacak törenler için tüm hazrlklar tamamland.

Türk tarihinin altn sayfalarndan olan, esiz kahramanlklarn yaand, vatan ve millet sevgisinin sembolletii, ülkenin her köesinden gelen gençlerin kutsal sayd deerler için cann feda ederek çanakkale geçilmez destann yazd Gelibolu Yarmadas, esiz zaferin 104. yl dönümünde düzenlenecek törenlere hazr.

Kültür ve Turizm Bakanl çanakkale Savalar Tarihi Alan Bakanl koordinesindeki 210 kiilik ekip, tören öncesi hazrlk çalmalarn titizlikle yürüttü. Tören alanna 3 bin kiilik portatif tribün, protokol çadr, ses sistemleri ve iki büyük ekran kuruldu.

Bölgede peyzaj düzenlemesi yaplmasnn yan sra belirlenen ksmlar yeillendirildi. ehitler Abidesi çevresine 15 bin krmz ve beyaz akayk dikildi.

- Buraya gözümüz gibi bakyoruz

çanakkale Savalar Gelibolu Tarihi Alan Bakan smail Kademir, tüm hazrlklarn sona erdiini ve tören heyecanna girdiklerini söyledi. Bütün kurumlarla uyumlu çaltklarn belirten Kademir, Sayn Cumhurbakanmz, devlet büyüklerimiz ve halkmzn katlmyla çanakkale Zaferini kutlayacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git