Mehmetçikler Suriye’ye uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesi operasyonlarına katılmak üzere Diyarbakır'dan 268 Mehmetçik dualarla Suriye'nin Rasulayn ilçesine uğurlandı.

Haberler 02.07.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan Komando Alay Komutanlnda düzenlenen törende, Kuran- Kerim okundu, sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Törenin ardndan aileleriyle vedalaan 1. Komando Tabur Komutanlnda görevli 268 personel, 12 otobüs, 4 kamyon ve Kobra olmak üzere 17 araç ile Rasulayn ilçesine dualarla uurland.

l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem yapt konumada, Mehmetçikin Suriyede en zor ilerden birine talip olduunu söyledi.

Bu ülkeyi zaafa uratmak isteyenler ne zaman ellerini ovutursa öne atlarak heveslerini kursaklarnda braktnz ifadesini kullanan Erdem, unlar belirtti:

SURYE TOPRAKLARINDA

Cudi, Kutu Deresi, Kara Cehennem, Kato, Nusaybinde ve hatta Surda enkazlarn arasnda hep siz vardnz. Meslee balarken ettiiniz yeminle vatan emanet aldnz. Burada Diyarbakr, Silvan, Kulpu, Haniyi, Liceyi emanet aldnz. imdi de yan bamzdaki corafyada masumlarn hakkn ve gözyan emanet almaya gidiyorsunuz. Bu emaneti de almaya hazrsnz. Kan ve gözyann sel olduu bir corafyada Allahtan gayr kimimiz var. diyen masumlara, Yetitik biz varz. demenin bahtiyarln yaayn ve yaatn.

Göreve giden Jandarma Kdemli Baçavu Fatih Mehmet Bingöl, gurur ve hüznü ayn anda yaadklarn söyledi.

Kardeinin uurlamaya geldiini anlatan Bingöl, Mutluyum, gururluyuz. oynanan oyunu bozmaya gidiyoruz. dedi.

Jandarma Astsubay çavu Ali Taf ise, Rasulay ilçesine görev gideceklerini ifade etti.

Taf, Türk askeri her gittii yerde ehit veriyor. ehit verdii her zaman da oraya sahip olmas lazm. Biz, Vatan sana canm feda derken bouna demiyoruz, vatan uruna gidiyoruz. Orada ehit olursak cennete gideceimizi biliyoruz. ifadesini kulland.

Törene Silvan Kaymakam Mehmet Uslu ile Silvan lçe Jandarma Alay Komutan Albay Fatih Ylmaz da katld.

Ana Sayfaya Git