Mekanlar boşaldı!

Diyarbakır'da koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında vatandaşlar, evlerine kapandı, iş yerleri ise kepenk indirdi. Kente gelen turistlerin ziyaret ettiği tarihi mekanlardaki insan yoğunluğu da büyük ölçüde azaldı.

Haberler 20.03.2020 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyaya yaylan koronavirüs vakalarnn Türkiyede de görülmesinin ardndan, alnan tedbirler kapsamnda sosyal hayatn kstlanmasna karar verildi. Yetkililerin ald önlemler ve önerilen korunma yöntemlerine uyan vatandalar da toplu ortamlarda bulunmamaya ve gerekmedikçe sokaa çkmamay tercih etti. Diyarbakrda iletmeler kepenk indirdi, vatandalar da evlerinde kald. Yerli ve yabanca turistlerin de ziyaret ettii kentte tarihi mekanlarn, alnan tedbirlerin ardndan boald görüldü.

Kentin sembol yaplarndan On Gözlü Köprüyü ziyaret eden skender skenderolu, alnan tedbirlere herkesin uymas gerektiini belirterek, kalabalk yerlerden uzak durulmas gerektiini söyledi.

HEM KENDMN, HEM çEVREMZN SALIINI DÜÜNÜYORUZ

Koronavirüs nedeniyle evde kalmaya karar verdiini anlatan Aydn Selçuk, ksa süreliine On Gözlü Köprüsüne geldiini söyledi. Koronavirüs salgn öncesinde On Gözlü Köprüsünde insanlarn younluu olduunu ifade ederek, Koronavirüs nedeniyle devletimizin ald tedbirlere uyuyoruz. Bu ekilde bir hayat sürdürüyoruz. Salk Bakanmzn çalmalarn takdir ediyoruz. Gece gündüz demeden çalt her halinden belli. Haberlerden takip ediyoruz. Özellikle sosyal yaam alanlar olan alveri merkezinde virüsle alakal gerekli tedbirlerin alndn düünmüyorum. Biz de zaten pek fazla gitmiyoruz. Mümkün olduunca sakin yerlerde hava almak maksadyla çkp ksa sürede evlerimize dönüyoruz. Hem kendi salmz için, hem milletçe sala dikkat etmek için biz de kendimizce devletimizin ald tedbirlere uyuyoruz diye konutu.

OTOBÜS TERMNALNDE SESSZLK

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sessiz kalan yerlerden biri de Diyarbakr ehirleraras Otobüs Terminali. Türkiyenin bat ve dou illerine birçok seferin yapld Diyarbakrdaki otobüs terminali koronavirüs nedeniyle alnan tedbirlerin ardndan çok az sayda seferlerin düzenlendii bildirildi.

BOALAN SOKAKLARIN HAL

Diyarbakrda koronavirüs önlemleri çerçevesinde vatandalarn büyük bir ksm sokaa çkmaynca kentin kalabala alkn cadde ve sokaklar bo kald.

Her gün çok sayda insan arlayan Dakap Meydan, Ulu Cami gibi kentin ilek mekanlarnda insan younluu azald. Kentte trafiin youn yaand ana arterler dahil olmak üzere birçok caddede araba younluu dütü.

Merkez Sur ilçesindeki ehir içi ulam salayan otobüslere vatandalarn binmedii ve duraklarn bo olduu görüldü. Taksi duraklarnda ise araçlarn youn olarak park halinde durduu gözlendi.

Kahvalt hizmeti veren restoran, kafe ve hediyelik eya sat yapan i yerlerinin bulunduu ve daha önce çok kalabalk olan tarihi Hasanpaa Hannda kimse bulunmazken, tarihi Yank çar ise az sayda vatanda alveri yapt.

Sokaa çkan vatandalarn bir ksm da maske kullanyor.

Özel halk otobüsü oförü evder Erolu, yolcu saysnda büyük düü yaandn söyledi.

Baz yallarn dar çkmakta direndiini ifade eden Erolu, Özellikle yal vatandalarmza sesleniyoruz. Onlar da dier vatandalarmz gibi duyarl olsunlar. Vatandalarn çou buna destek olurken yal kesim hala dar çkmaya devam ediyor. Herkesin duyarl olmas gerekiyor. Bu koronavirüsü birlikte yenelim. diye konutu.

Taksi oförü Süleyman Bayram da koronavirüs nedeniyle müteri saysnn çok dütüünü, insanlarn genellikle sokaa çkmama uyarsna riayet ettiini belirtti.

Diyarbakrn yollarn bo olduunu anlatan Bayram, Daha önce akama kadar yaklak 30 sefer, imdi ise 4 sefer yapyoruz. diye konutu. Esnaf Murat enyiit de koronavirüs nedeniyle özellikle son bir haftadr ilerinde yüzde 80 düü meydana geldiini bildirdi.

enyiit, Tedbirli olmak hepimiz için iyi. Bu virüs sradan bir ey deil. Özellikle yallarmz ölüme kadar götürüyor. Buna bütün halkn uymas lazm. Sonuçta tedbirler bizim için alnyor. Yetkililerin yapt çarlara uymamz lazm. dedi.

Ana Sayfaya Git