"Memurlar üzerinde mobbing uygulanması kabul edilemez"

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürünün, üyelerine mobbing uyguladığını iddia eden Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haberler 31.05.2019 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Batman l Bakanl, Batman Sosyal Güvenlik l Müdürü Alaattin Ökteni, üyelerine mobbing uygulad iddiasyla protesto etti.

Memur-Sen Batman l Bakanlnda düzenlenen basn açklamasn okuyan Memur-Sen l Bakan Mehmet Ergin, Batman Sosyal Güvenlik l Müdürü Alaattin Öktenin çalanlar üzerinde ciddi anlamda mobbing uyguladn iddia etti.

Her zaman kstlamalara ve dayatmalara kar çktklarn belirten Ergin, Baz uygulamalarla hl kar karyayz. Bunlardan biri de, elinde bulundurduu idareyi despotça yönetmeye çalan ve egosunu tatmin etme adna çalanlarna mobbing uygulayan kurum amirlerinin olmasdr. Memurun memnuniyetini veya performansn artrmak yerine; memurun çalma alann daraltan, çalma evkini kran psikolojik basklarn, halen baz kamu kurumlarmzda açkça uyguland görülmektedir. Son olarak Batman Sosyal Güvenlik l Müdürünün çalanlar üzerinde ciddi anlamda mobbing uyguladn aknlkla örenmekte ve izlemekteyiz. dedi.

Memuru yldrma politikas güdülmektedir

Söz konusu müdürün çalanlarna mobbing uygulad yönünde memurlardan sendikalarna bir çok ikyet geldiini ifade eden Ergin, Vatandan önünde memura barp çarmas, onlar küçük düürecek sözler sarf etmesi, deersizletirmeye ve itibarszlatrmaya yönelik yakksz bir tutum içerisine girmesi, nasl bir ruh hali içerisinde olduunu da açkça göstermektedir. Ayrca 657 sayl Devlet Memurlar Kanununda yer almayan, kendisi tarafndan uydurulmu disiplin cezalaryla memuru yldrma politikas gütmektedir. Soruturma açmadan, muhakkik tayin etmeden ve memura savunma hakk tannmadan Yazl ikaz ad altnda, memuru kendince cezalandrmaktadr. Bu uyduruk cezalar da memurun disiplin dosyalarna yazl ikaz ad altnda yerletirmesi idari ilemden çok psikolojik bir bask olduu açktr. 657 sayl Devlet Memurlar Kanununda yeri olmayan bu uygulamann sendikamz avukatlar tarafndan mahkemeye götürülecei bilinmelidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git