Merkel 'İdam gelirse AB üyeliği hayal olur'

Almanya Başbakanı Merkel geçtiğimiz gün Almanya'nın en çok takip edilen gazetesine verdiği demeçte Türkiye ve referandum seçimlerine yönelik konuştu.

Haberler 03.05.2017 - 15:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanya Babakan Angela Merkel, Almanyada yaayan Türk vatandalarnn 16 Nisan referandum seçimleri akabinde evet oyu vermeleri ile alakal açklama yapt ve çifte vatandalk ile alakl herhangi olumsuz br durumun olmad konusunu vurgulad. Öte yandan Türkiyeye yönelik özenli davrann Almanyann da çkarna olduunu söyledi.

DAM KONUSUNA DEND

Almanyann çok ünlü gazetelerine konuan Merkel, Türkiyede yeniden idam cezasnn yürürlüe girmesi durumunda Avrupa Birlii ile yürütülen üyelik müzakerelerin temelsiz hale gelecei eklinde açklama yapt. Merkel, Almanyada eylül aynda düzenlenecek parlemento seçimlerinde ar sac partilerin Türklere çifte vatandalk verilmemesi yönünde seçim kampanyas düzenlemesinin ise kabul edilemez olduunu belirtti. Merkel, Almanyada yaayan Türklerin önemli bir ksmnn evet oyu vermesinin çifte vatandalk konusundaki görülerini deitirmediini aktard.

Konu ile alakal açklamalarna devam eden Merkel, Babakan olarak Türkiyede gözlemledikleri endie verici gelimeleri açkça dile getirmede tamamen özgür olduunu ve bunun sadece kamuoyu önünde deil ama dorudan Türk hükümetiyle yaptklar görümeler için de geçerli olduunu ifade etti. Alman Spiegel Online haber sitesi, Merkelin açklamasn temkinli olarak nitelendirdi.

Ana Sayfaya Git