Metruk yapılar tehdit saçıyor

Bağlar ilçesindeki metruk evler tehlike saçmaya devam ediyor. Metruk evleri mesken tutan uyuşturucu müptelaları nedeniyle büyük korku yaşadıklarını belirten vatandaşlar, önlem alınmasını istedi.

Haberler 08.07.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyük bir fiyaskoyla sonuçlanan ve ardndan iptal edilen kentsel dönüüm projesinin okunu yaayan Balardaki ilçe sakinleri bu seferde mahalle aralarnda yer alan terk edilmi metruk evlere dadanan uyuturucu kullanclar nedeniyle huzursuz günler geçiriyor.

UYUTURUCU KULLANIP, ETRAFA SLAHLA RASTGELE ATE AçIYORLAR

Kent merkezinin en büyük ilçesi olan Balarn önde gelen mahallelerinin banda yer alan Kaynartepe Mahallesi sakinleri metruk evlerin birer suç merkezi haline gelmesinden ikayetçi. Daha çok yalar 13-18 ya aras çocuk ve gençlerin buralarda uyuturucu kullandklarn ve ardndan silahla etrafa rastgele ate ettiklerini kaydeden mahalleli önlem alnmasn istedi.

Mahallelinin ihbar üzerine bölgeye giden Söz haber ekibi, metruk ev ve civarn mesken tutan gençleri görüntüledi. Kendisini çeken kameraya gözükmemek için gizlenmeyi tercih eden bir genç daha sonra elindeki malzemeleri bir yere saklayarak, ilginç davranlar sergiledi.

EVMZ TERK ETMEKTEN KORKUYORUZ

Uyuturucu kullananlardan çekindiklerini ve bu nedenle güvenlik amacyla kameraya yüzünün buulamas ve kimliinin açklanmamas artyla konuan Kaynartepe Mahallesi 234. Sokakta yaayan bir kadn, sahipsiz evlerin yklmasn istediklerini ancak belediyeden bu konuda bir yardm alamadklarn söyledi. Uyuturucu kullanan gençler nedeniyle huzursuz günler geçirdiklerini ifade eden genç kadn, burada her zaman esrar içiyorlar. Ardndan silahlar ateliyorlar, bizleri rahatsz ediyorlar. Buradaki evimizi terk etmekten korkuyoruz. Burada kim evini terk ederse oray mesken tutuyorlar ve oray uyuturucu mekan yapyorlar. Bir hafta eve gelmezsek ev bitik durumda. Keke bu metruk evleri yksalar. Bu evler satlmyor diye konutu.

MAHALLELNN VAHM DDASI: POLS HARAç ALIYOR

Öte yandan dier mahalle sakinleri de uyuturucu kullananlar ve polisler hakknda çarpc iddialarda bulundu. Metruk evlere gelen ve uyuturucu kullananlar gördüklerinde hemen polisi aradklarn ifade eden mahalleli olay yerine gelen polislerin görevlerini yapmadan bölgeden ayrldklarn ileri sürdü. Vahim ve bir o kadarda korkunç bir iddiay dillendiren mahalleliler, Sar Ufuk lakap ile tanna ve sivil memur olduu iddia edilen kiinin, polisin buralarda uyuturucu kullanan gençlerden haraç aldn iddia etti.

Ana Sayfaya Git