Görüş Bildir

Metruk yapılar tehdit saçıyor

Bağlar ilçesindeki metruk evler tehlike saçmaya devam ediyor. Metruk evleri mesken tutan uyuşturucu müptelaları nedeniyle büyük korku yaşadıklarını belirten vatandaşlar, önlem alınmasını istedi.

Metruk yapılar tehdit saçıyor

Büyük bir fiyaskoyla sonuçlanan ve ardından iptal edilen kentsel dönüşüm projesinin şokunu yaşayan Bağlar’daki ilçe sakinleri bu seferde mahalle aralarında yer alan terk edilmiş metruk evlere dadanan uyuşturucu kullanıcıları nedeniyle huzursuz günler geçiriyor.

UYUŞTURUCU KULLANIP, ETRAFA SİLAHLA RASTGELE ATEŞ AÇIYORLAR

Kent merkezinin en büyük ilçesi olan Bağlar’ın önde gelen mahallelerinin başında yer alan Kaynartepe Mahallesi sakinleri metruk evlerin birer suç merkezi haline gelmesinden şikayetçi. Daha çok yaşları 13-18 yaş arası çocuk ve gençlerin buralarda uyuşturucu kullandıklarını ve ardından silahla etrafa rastgele ateş ettiklerini kaydeden mahalleli önlem alınmasını istedi.

Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye giden Söz haber ekibi, metruk ev ve civarını mesken tutan gençleri görüntüledi. Kendisini çeken kameraya gözükmemek için gizlenmeyi tercih eden bir genç daha sonra elindeki malzemeleri bir yere saklayarak, ilginç davranışlar sergiledi.

“EVİMİZİ TERK ETMEKTEN KORKUYORUZ”

Uyuşturucu kullananlardan çekindiklerini ve bu nedenle güvenlik amacıyla kameraya yüzünün buğulaması ve kimliğinin açıklanmaması şartıyla konuşan Kaynartepe Mahallesi 234. Sokakta yaşayan bir kadın, sahipsiz evlerin yıkılmasını istediklerini ancak belediyeden bu konuda bir yardım alamadıklarını söyledi. Uyuşturucu kullanan gençler nedeniyle huzursuz günler geçirdiklerini ifade eden genç kadın, “burada her zaman esrar içiyorlar. Ardından silahları ateşliyorlar, bizleri rahatsız ediyorlar. Buradaki evimizi terk etmekten korkuyoruz. Burada kim evini terk ederse orayı mesken tutuyorlar ve orayı uyuşturucu mekanı yapıyorlar. Bir hafta eve gelmezsek ev bitik durumda. Keşke bu metruk evleri yıksalar. Bu evler satılmıyor” diye konuştu.

MAHALLELİNİN VAHİM İDDİASI: POLİS HARAÇ ALIYOR

Öte yandan diğer mahalle sakinleri de uyuşturucu kullananlar ve polisler hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Metruk evlere gelen ve uyuşturucu kullananları gördüklerinde hemen polisi aradıklarını ifade eden mahalleli olay yerine gelen polislerin görevlerini yapmadan bölgeden ayrıldıklarını ileri sürdü. Vahim ve bir o kadarda korkunç bir iddiayı dillendiren mahalleliler, “Sarı Ufuk” lakapı ile tanına ve sivil memur olduğu iddia edilen kişinin, polisin buralarda uyuşturucu kullanan gençlerden haraç aldığını iddia etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi