MGK'da 'örgütlerle ve uzantılarıyla mücadele' konuşuldu

6 saat süren MGK'dan sonra yapılan açıklamada, "Huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadele aralıksız sürecek" denildi. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de Suriye oldu.

Haberler 22.10.2015 - 10:34 Son Güncelleme : 22.10.2015 - 10:34

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) ekim ayı olağan toplantısı 6 saat sürdü. Toplantı sorası yapılan MGK açıklamasında, 10 Ekimde Ankarada meydana gelen bombalı saldırının yürütülen adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde, çok yönlü ele alındığı belirtildi.

UZANTILARIYLA MÜCADELE

Açıklamada, Milletimizin bir arada yaşama iradesini, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız sürdürüleceğinin altı çizilmiştir denildi.

MGKnın bir gündem maddesi de Suriyedeki savaş oldu. Toplantıda, Suriyede yaşanan ve uluslararası niteliği gün geçtikçe artan gelişmelerin etraflıca değerlendirildiği, hava sahası ihlllerinin ele alındığı belirtildi. Açıklamada, Rusya ve İranın Suriyedeki rejimle ve bölgedeki gelişmelerle ilgili tutum ve politikaları değerlendirilmiştir ifadeleri kullanıldı.

PYD VE IŞİD MESAJI

MGK açıklamasında, PKKnın Suriyedeki uzantısı olarak değerlendirilen PYDnin uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliğine vurgu yapıldı.

IŞİDe karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği de ifade edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır