Görüş Bildir

MGK'da 'örgütlerle ve uzantılarıyla mücadele' konuşuldu

6 saat süren MGK'dan sonra yapılan açıklamada, "Huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadele aralıksız sürecek" denildi. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de Suriye oldu.

MGK'da 'örgütlerle ve uzantılarıyla mücadele' konuşuldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) ekim ayı olağan toplantısı 6 saat sürdü. Toplantı sorası yapılan MGK açıklamasında, 10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının "yürütülen adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde, çok yönlü ele alındığı" belirtildi.

UZANTILARIYLA MÜCADELE

Açıklamada, "Milletimizin bir arada yaşama iradesini, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız sürdürüleceğinin altı çizilmiştir" denildi.

MGK'nın bir gündem maddesi de Suriye'deki savaş oldu. Toplantıda, "Suriye'de yaşanan ve uluslararası niteliği gün geçtikçe artan gelişmelerin etraflıca değerlendirildiği, hava sahası ihlâllerinin ele alındığı" belirtildi. Açıklamada, "Rusya ve İran'ın Suriye'deki rejimle ve bölgedeki gelişmelerle ilgili tutum ve politikaları değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

PYD VE IŞİD MESAJI

MGK açıklamasında, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak değerlendirilen PYD'nin "uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliği"ne vurgu yapıldı.

IŞİD'e karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği de ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi