MHP'li Bulut'tan 'ceza' açıklaması: FETÖ mensuplarına moral anlamı taşıyor

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Ankara Barolar Birliği Disiplin Kurulu'nun 'Avukatlık Kanunu' gereği kendisine 'uyarma cezası' vermesiyle ilgili konuştu. Bulut, ''FETÖ'den hapis cezası almış, ev hapsinde olan kişinin şikayeti üzerine ceza verildi. FETÖ'den halen soruşturma altında bulunan ya da firari olan FETÖ mensuplarına moral aşılamak anlamına geliyor" dedi.

Haberler 08.01.2020 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Ankara Barolar Birlii Disiplin Kurulunun Avukatlk Kanunu gerei kendisine uyarma cezas vermesiyle ilgili konutu. Bulut, FETÖden hapis cezas alm, ev hapsinde olan kiinin ikayeti üzerine ceza verildi. FETÖden halen soruturma altnda bulunan ya da firari olan FETÖ mensuplarna moral alamak anlamna geliyor dedi.

MHPde, 2016 ylndaki olaanüstü kurultay giriimiyle ilgili parti ve kurultay yanls isimler arasnda karlkl davalar açld. Bu davalarda MHPnin avukatln Tokat Milletvekili Yücel Bulut üstlendi. Ankara 2nci cra Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz, muhaliflerin 18 Haziran 2016daki olaanüstü kurultay talebi üzerine MHP Genel Merkezinin aldrd tedbiri kaldrp, kurultay yaplabilecei yönünde karar verdi. Kararn ardndan Hakimler ve Savclar Kuruluna (HSK) ikayette bulunan MHP yönetimi, hakim Yazn kasten ve ideolojik gerekçelerle yetkisiz ve görevi olmayan konuda, gerçek d ifade ile delillere dayanarak, karar verdiini öne sürdü. Avukat Yücel Bulut da o dönem düzenledii basn toplantsnda, Bu hakimin kimlii ve mazisi genel merkezimiz tarafndan çok iyi bilinmektedir. Mesaisinin bitimine sayl saatler kala açklad kararla hangi amaca hizmet ettii de yine tarafmzca çok iyi bilinmektedir dedi.

OY BRLYLE UYARMA CEZASI

15 Temmuz 2016daki darbe giriiminden sonra hakimlikten ihraç edilip, mahkemece tutuklanan Burhan Yaz, Yücel Bulutu açklamalar nedeniyle Ankara Barosuna ikayet etti. ikayet üzerine Ankara Barosu Disiplin Kurulunca 31 Ekim 2018de Bulut hakknda disiplin kovuturmas açld. Ankara Barosu Disiplin Kurulu, oy birliiyle MHPli Yücel Bulutun, Avukatlk Kanunu gerei uyarma cezas ile cezalandrlmasna karar verdi.

BZLER AçISINDAN CAN SIKICI DEL

Ceza kararna ilikin açklama yapan MHP Tokat Milletvekili Bulut, ahsm hakknda yaklak 4 yl sonra uyar cezas tahsis edildi. Burada cezann içeriinden ziyade FETÖden 8 yl hapis cezas alm, cezasnn infaz bekleyen, ev hapsinde bulunan bir ahsn ikayeti üzerine ve aradan 4 yl geçtikten sonra disiplin kurulu tarafndan ceza tahsis edilmi olmas, ayr anlam tayor. Bu kararda imzas olan disiplin kurulu üyelerini, ahsn hedef alarak söylemiyorum; ama bir yanyla FETÖden halen soruturma altnda bulunan ya da firari olan FETÖ mensuplarna moral alamak anlamna geliyor. Bu ayn zamanda Biz halen buradayz, biz halen güçlüyüz anlamn tayor. Dolaysyla hukuk yönüyle deerlendirilmesi olan bir karardr. Bizler açsndan can skc bir durum deil. Bugüne kadarki duruumuzu muhafaza etmeye devam edeceiz. Yasal yollardan da itirazmz Türkiye Barolar Birliine, akabinde netice alamazsak yarg organlarna tamaya devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git