Millet ittifakı kimi fonluyor

Önce Joe Biden’ın, “AK Parti iktidarını devirmek için Türkiye’deki muhalefet desteklenmeli” sözleri, arkasından da sol medyanın ABD’li vakıflarca fonlandığının ortaya çıkması, “Muhalefet partileri de fonlanıyor mu” sorusunu akıllara getirdi.

Haberler 26.07.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baz medya kurulularnn ABDli bir vakf tarafndan milyonlarca dolar tutarnda fonlandnn ortaya çkmas, milli ve yerli olan her eye kar çkan baz muhalefet partilerini de üphe altnda brakt. Joe Bidenn bakanlk seçimi öncesinde Türkiyedeki muhalefet destekleyerek AK Parti iktidarn devirebilecekleri sözü hafzalardaki yerini korurken, imdi ise herkes Muhalefet partilerini de mi fonluyorlar? sorusunu akllara getirdi.

SYASET KURUMLARININ DA DESTEK ALIP ALMADII ARATIRILSIN!

Yaananlarn ardndan, muhalefet partilerine de eilerek destek alp almadklarnn aratrlmas gerektiini ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili gazeteci brahim Aydemir, Bir gazeteci olarak bundan utandm ifade ediyorum Öyle bir haberi gazetecileri deifre edecek ekilde ortaya çkaranlara teekkür ediyorum ki mesleimizi aklam oldular, mesleimizin içerisindeki irençliklerin temizlenmesine vesile oldular. Bunlar siyaset ayayla, basn ayayla vesayet ayayla tarif ettiimiz ayaklarla egüdümlü, ezamanl yürüyorlar. Muhalefeti birlikte yapyorlar. Dolaysyla ABD ve baz batl ülkeler basna bu türden destek veriyorsa, basn böylesine fonluyorsa siyaset kurumu için de bir üphe aikar oluyor, ortaya çkyor. Siyaset kurumuna da bu anlamda yönelmek lazm, onlarn da dardan destek alp almadklarna çok ciddi eilip bakmak lazm. Tabii ki utanlacak bir haldir. Tabei ki bunlar aslnda gazeteci deillermi. Bu ismi geçen, fonlanan isimler aslnda gazeteci deil, tetikçi. Bunlarn hiçbir zaman ülkemizin, vatanmzn faydasna kalem oynattklar vaki deildir. Onlar ne zaman kalemle kadn bana geçerler, milli olana kar görü ifade ederler. Ne zaman ki ellerine kalem alrlar, yerli olann aleyhinde yaz yazarlar. Bunlarn yaps bu ve nedeni de çok net bir biçimde deifre olmu oldu. Amerikann güdümündeki kalemlerdir, isimlerdir. Gazeteci deil, tetikçilerdir eklinde konutu.

FONLANAN MEDYA LE CHP AYNI çZGDE

Medya Dernei Bakan Ekrem Kzlta da, Baz medya kurulularnn ve STKlarn ABDli bir vakf tarafndan fonlandnn ortaya çkmas, yllardan beri hepimizin bildii, kendi aramzda konutuumuz baz hususlarn açk bir ekilde anlalmas oldu. Yani herkesin bildii srrn tekrar açklanmas. Bu yayn organlarnn hemen tamamnn ve STKlarn normalde AK Parti iktidar ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan kartl ve bu bahaneyle Türkiye kartl öteden beri hepimizin bildii bir ey. Bu açdan baktmzda ban CHPnin çektii ve muhalefet yapmaktan baka her eyle uraan muhalefetin de, Bidenn seçilmeden önce yapt açklamalar dorultusunda maalesef tpk bu medya organlar ve STKlar gibi Türkiye kart güçler tarafndan desteklendikleri, kendilerini dost kabul eden birilerini bu fonlarn, bu kurulularn maalesef el altndan bazen de açk bir ekilde destekledikleri hepimizin bildii ey. Türkiyenin muhalefeti olmay bir türlü beceremeyen, ban CHPnin çektii muhalefetin, ABD tarafndan fonlanan medya kurulular ve STKlarla ayn çizgide olmas artc deil. çünkü onlar milletimizin desteini alarak iktidara gelemeyeceklerini bildiklerinden, ABD bata olmak üzere birtakm dostlarnn bir ekilde desteini alarak iktidara gelme hayalleri kuruyorlar ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git