Millet var hizmet yok

REFERANDUM'da yüzde 98 "Evet" oyuyla Diyarbakır'da rekor kıran Kayapınar'ın Sağkulak köyü, sitem etti. "Burada millet var, ama hizmet yok" dedi.

Haberler 20.04.2017 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesine bal olan ve merkeze 35 km uzaklkta bulunan Sakulak (Hatuni) köyü sakinleri, referandum seçimlerinde tarihi bir rekora imza att. 2275 nolu köyde kurulan sandkta kullanlan 100 oydan, 95i EVET çkt. çkan 5 Hayr oyunun ise, 4ünün sandk görevlileri, birinin ise köyden olduu ifade edildi.

MLLET VAR, HZMET YOK

Bu köyde millet var, hizmet yok diyerek, referandumda köy halknn gösterdii duyarll anlatan Köy Muhtar Sait Yolda, referandumda evet oyu kullanarak köylerine hizmet beklediklerini dile getirdi. Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klçn göreve gelmesinden sonra, bölgelerindeki köylerin hizmet görmeye baladn ifade ederek, kendi köylerine de hizmet getirilecei ümidi içerisinde olduklarn söyledi. Sandkta Evet demelerindeki en büyük etkenin Belediye Bakan Klçn halka yönelik yapt hizmetler olduunu söyledi.

Tahir KARAKEç/Muhammet YILDIZ

DYARBAKIR-Merkez Kayapnar ilçesine bal Sakulak (hatuni) köyü, 16 Nisanda yaplan referandum seçiminde, l genelinde yüzde 98 evet vererek tarihi bir rekora imza atarken, Köy muhtar Said Yolda, köye yönelik hizmetler açsndan sitem ederek, Burada Millet var ama hizmet yok diyerek, yetkilileri köylerine hizmet yapmaya davek etti.

Merkez Kayapnar ilçesine bal olan ve merkeze 35 km uzaklkta bulunan Sakulak (Hatuni) köyü sakinleri, referandum seçimlerinde tarihi bir rekora imza att. 2275 nolu köyde kurulan sandkta kullanlan 100 oydan, 95i EVET çkt. çkan 5 Hayr oyunun ise, 4ünün sandk görevlileri, birinin ise köyden olduu ifade edildi.

MLLET VAR, HZMET YOK

Bu köyde millet var, hizmet yok diyerek, referandumda köy halknn gösterdii duyarll anlatan Köy Muhtar Sait Yolda, referandumda evet oyu kullanarak köylerine hizmet beklediklerini dile getirdi.

Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klçn göreve gelmesinden sonra, bölgelerindeki köylerin hizmet görmeye baladn ifade ederek, kendi köylerine de hizmet getirilecei ümidi içerisinde olduklarn söyledi. Sandkta Evet demelerindeki en büyük etkenin Belediye Bakan Klçn halka yönelik yapt hizmetler olduunu söyledi. Yolda, artk köylerine de hizmet verilmesini istedi. Söz Habere konuan Köy Muhtar Sait Yolda ve Sakulak köyü sakinleri öyle dedi

HZMET YAPACAI NANCINDAYIZ

Geçmi yönetimlerden ikyetçi olduumuz için Kayapnar belediyesi bakan Sayn Mustafa Klçn son zamanlarda sergiledii durutan ve yapt hizmetlerden dolay sa kulak köyü olarak bizimde köyümüze hizmet gelsin maksad ile bu referandumda evet oyu kullanma karar aldk ve köyümüzde yüzde 98 Evet oyu çkardk. Bunun neticesinde ise bizler Sayn Mustafa klç beyden hizmet bekliyoruz oylarmzn boa gitmediini görmek istiyoruz. Köyümüzün eksikleri çoktur gerek kanalizasyon kanal yok, okulumuzda ana snf yok ana snf olarak müdür odasn kullanyoruz çocuklar için oyun alan yok ve futbol sahamz yok elektrik direklerimiz ve hatlarmz 80lerden beridir yenilenmemi. Taziye evimiz ve hayvan sulama göletçimiz yok Biz bu bakanmzdan umut varz ve kendisinden hizmet bekliyoruz. Sayn Cumhurbakanmz da çok seviyoruz kendisine teekkür ediyoruz bu köy her zaman arkasnda olacaktr.

EVETMZ HZMET ADINADIR

Köylülerden Mehmet Ali Güngör ise Yllardr hiç bir hizmet görmedik. Hangi kapya gittikse, eli bo donduk. Yeni belediye, yeni bir yönetim var. Köy halk olarakta hizmet gelsin adna, yüzde 98 evet oyu kullandk. imdiye kadar gelen belediyeler bu köye hizmet etmediler bu köyün elektrii olsun, yollar olsun kanalizasyonu olsun, okulu olsun, camisi olsun hiçbir hizmet göremedik. Bu konulardan bizler belediye bakanmzdan hizmet bekliyoruz.

Abbas Güngör ise Yllardan beridir kimseden bir fayda göremedik umuyoruz ki imdiki yönetim ve sayn belediye bakanmz bu köye hizmet getirecektir. Bu köyün eksikleri çoktur saymakla bitmez gelip görmesi lazm. Sayn cumhurbakanmz da seviyoruz zaten hayr da umut yoktur ve bizde bu yüzden evet oyu kullandk. Tek ümidimiz bakanmzdr ksacas bizler de artk köyünmüze gelmeyen hizmetleri bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git