Görüş Bildir

Millet var hizmet yok

REFERANDUM'da yüzde 98 "Evet" oyuyla Diyarbakır'da rekor kıran Kayapınar'ın Sağkulak köyü, sitem etti. "Burada millet var, ama hizmet yok" dedi.

Millet var hizmet yok

Merkez Kayapınar ilçesine bağlı olan ve merkeze 35 km uzaklıkta bulunan Sağkulak (Hatuni) köyü sakinleri, referandum seçimlerinde tarihi bir rekora imza attı. 2275 nolu köyde kurulan sandıkta kullanılan 100 oydan, 95'i "EVET" çıktı. Çıkan 5 "Hayır" oyunun ise, 4'ünün sandık görevlileri, birinin ise köyden olduğu ifade edildi.

MİLLET VAR, HİZMET YOK

"Bu köyde millet var, hizmet yok" diyerek, referandumda köy halkının gösterdiği duyarlılığı anlatan Köy Muhtarı Sait Yoldaş, referandumda evet oyu kullanarak köylerine hizmet beklediklerini dile getirdi. Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın göreve gelmesinden sonra, bölgelerindeki köylerin hizmet görmeye başladığını ifade ederek, kendi köylerine de hizmet getirileceği ümidi içerisinde olduklarını söyledi. Sandıkta "Evet" demelerindeki en büyük etkenin Belediye Başkanı Kılıç'ın halka yönelik yaptığı hizmetler olduğunu söyledi.

Tahir KARAKEÇİ/Muhammet YILDIZ

DİYARBAKIR-Merkez Kayapınar ilçesine bağlı Sağkulak (hatuni) köyü, 16 Nisan'da yapılan referandum seçiminde, İl genelinde yüzde 98 "evet" vererek tarihi bir rekora imza atarken, Köy muhtarı Said Yoldaş, köye yönelik hizmetler açısından sitem ederek, "Burada Millet var ama hizmet yok" diyerek, yetkilileri köylerine hizmet yapmaya davek etti.

Merkez Kayapınar ilçesine bağlı olan ve merkeze 35 km uzaklıkta bulunan Sağkulak (Hatuni) köyü sakinleri, referandum seçimlerinde tarihi bir rekora imza attı. 2275 nolu köyde kurulan sandıkta kullanılan 100 oydan, 95'i "EVET" çıktı. Çıkan 5 "Hayır" oyunun ise, 4'ünün sandık görevlileri, birinin ise köyden olduğu ifade edildi.

MİLLET VAR, HİZMET YOK

"Bu köyde millet var, hizmet yok" diyerek, referandumda köy halkının gösterdiği duyarlılığı anlatan Köy Muhtarı Sait Yoldaş, referandumda evet oyu kullanarak köylerine hizmet beklediklerini dile getirdi.

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın göreve gelmesinden sonra, bölgelerindeki köylerin hizmet görmeye başladığını ifade ederek, kendi köylerine de hizmet getirileceği ümidi içerisinde olduklarını söyledi. Sandıkta "Evet" demelerindeki en büyük etkenin Belediye Başkanı Kılıç'ın halka yönelik yaptığı hizmetler olduğunu söyledi. Yoldaş, artık köylerine de hizmet verilmesini istedi. Söz Haber'e konuşan Köy Muhtarı Sait Yoldaş ve Sağkulak köyü sakinleri şöyle dedi

HİZMET YAPACAĞI İNANCINDAYIZ

“Geçmiş yönetimlerden şikâyetçi olduğumuz için Kayapınar belediyesi başkanı Sayın Mustafa Kılıç’ın son zamanlarda sergilediği duruştan ve yaptığı hizmetlerden dolayı sağ kulak köyü olarak bizimde köyümüze hizmet gelsin maksadı ile bu referandumda evet oyu kullanma kararı aldık ve köyümüzde yüzde 98 Evet oyu çıkardık. Bunun neticesinde ise bizler Sayın Mustafa kılıç bey’den hizmet bekliyoruz oylarımızın boşa gitmediğini görmek istiyoruz. Köyümüzün eksikleri çoktur gerek kanalizasyon kanalı yok, okulumuzda ana sınıfı yok ana sınıfı olarak müdür odasını kullanıyoruz çocuklar için oyun alanı yok ve futbol sahamız yok elektrik direklerimiz ve hatlarımız 80’lerden beridir yenilenmemiş. Taziye evimiz ve hayvan sulama göletçimiz yok Biz bu başkanımızdan umut varız ve kendisinden hizmet bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı da çok seviyoruz kendisine teşekkür ediyoruz bu köy her zaman arkasında olacaktır.

EVETİMİZ HİZMET ADINADIR

Köylülerden Mehmet Ali Güngör ise “Yıllardır hiç bir hizmet görmedik. Hangi kapıya gittikse, eli boş donduk. Yeni belediye, yeni bir yönetim var. Köy halkı olarakta hizmet gelsin adına, yüzde 98 evet oyu kullandık. Şimdiye kadar gelen belediyeler bu köye hizmet etmediler bu köyün elektriği olsun, yolları olsun kanalizasyonu olsun, okulu olsun, camisi olsun hiçbir hizmet göremedik. Bu konulardan bizler belediye başkanımızdan hizmet bekliyoruz.

Abbas Güngör ise “Yıllardan beridir kimseden bir fayda göremedik umuyoruz ki şimdiki yönetim ve sayın belediye başkanımız bu köye hizmet getirecektir. Bu köyün eksikleri çoktur saymakla bitmez gelip görmesi lazım. Sayın cumhurbaşkanımızı da seviyoruz zaten hayır da umut yoktur ve bizde bu yüzden evet oyu kullandık. Tek ümidimiz başkanımızdır kısacası bizler de artık köyünmüze gelmeyen hizmetleri bekliyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi