'Milli Piyade Tüfeği'nde 40 bin teslimat başarısı

Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen ve üretilen MPT-76'ların teslimat sayısı 40 bini geçti.

Haberler 21.08.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduu silahlarn yerli olarak temin edilmesine yönelik çalmalar tüm hzyla sürüyor. Son dönemde gerçekletirilen 4 bin 500den fazla teslimatla kullanmdaki Milli Piyade Tüfei (MPT-76) says 40 bini geçti.

Türk savunma sanayisi, Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl koordinasyonunda savunma ve havacla yönelik ürün gelitirme ve üretim çalmalar yürütüyor. Hafif silahlar grubunda son dönemde gelitirilen tabanca ve tüfeklerin seri üretimi baarl ekilde sürdürülüyor.

Bu kapsamda, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarnn yurt içinden karlanma orannn artrlmas hedefi dorultusunda, yeni nesil piyade tüfeklerinin üstün özelliklerini tayan MPT-76 ortaya konuldu. Türk Silahl Kuvvetlerinin taktik teknik istek ve özelliklerini tayan, muharebe ortamnda, gece ve gündüz, her türlü arazi ve hava artlarnda hizmet edecek, modern piyade tüfei gelitirme safhas baaryla tamamland.

Seri üretim için Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Kale Kalp Makina ve Kalp Sanayi A, Sarslmaz Silah Sanayi A ile sözleme imzaland.

Geçen sürede 3 koldan MPT-76 teslimat gerçekletirildi. Son dönemde ise 4 bin 500den fazla yeni tüfek güvenlik güçlerine sunuldu. Böylece toplam teslimat says 40 bini geçti.

Testlerden baaryla geçti

Tamamen milli kaynaklar kullanlarak, yurt dndan teknik destek alnmadan üretilen MPT-76, NATO standard olan souk ve scak hava, kum, yamur, çamur gibi arlatrlm testlerin tamamndan baaryla geçti.

Yar otomatik ve tam otomatik modlarda, gaz piston hareketli döner bal kilitlemeli mekanizmayla çalan tüfein etkili menzili 600 metreyi buluyor. 7,62x51 milimetre NATO mühimmatlarn ateleyebilen MPT-76, beslemesini 20 mermi kapasiteli arjörden salyor. MPT-76, dakikada 700 atm gerçekletirebiliyor.

12 kademeli ayarlanabilir dipçik tam açk konumdayken bin milimetre uzunluktaki MPT-76, 4,2 kilogram arla sahip bulunuyor.

Ana Sayfaya Git