Minareler baz istasyonları ile kaplandı

Diyarbakır’ın çeşitli semtlerindeki cami minareleri, farklı GSM operatörlerin baz istasyonları ile kaplandı. Vatandaşlar, sağlık sorunlarına yol açtığı gerekçesiyle baz istasyonlarının kaldırılmasını istedi.

Haberler 14.11.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GSM operatörleri, özellikle vatandalarn youn olduu bölgelerde iletiimin kesilmemesi için baz istasyonlar kurarak çekim alarn her geçen gün geniletmeye devam ediyor. çekim alarn geniletmek isteyen GSM operatörleri cami minarelerine de baz istasyonlar kurdu. Minarelerin erefe bölümleri operatörlerin baz istasyonlar ile görünmez hale geldi.

Baz istasyonlarnn yayd radyasyon nedeni ile rahatszlklarn dile getiren vatandalar, yaygn kullanm alan olan cami ve bina damlarndaki baz istasyonlarnn kaldrlmasn istedi. Mehmet Tunce isimli vatanda, Cami minarelerine kurulan baz istasyonlar salmz tehdit ediyor. Yeni doan çocuklar, baz istasyonlarndan yaylan radyasyon nedeni ile salk sorunlar yaamaya balad. Biz baz istasyonlarnn vatandalarn bulunduu yerlerden kaldrlmasn istiyoruz dedi.

Diyanet leri Bakanlnca geçtiimiz yllarda il müftülüklerine gönderilen yaz ile operatörlerle yeni sözleme imzalanmamas, sözlemenin bitimiyle beraber baz istasyonlarn camilerden kaldrlmasn istemiti.

Ana Sayfaya Git