Görüş Bildir

Minareler baz istasyonları ile kaplandı

Diyarbakır’ın çeşitli semtlerindeki cami minareleri, farklı GSM operatörlerin baz istasyonları ile kaplandı. Vatandaşlar, sağlık sorunlarına yol açtığı gerekçesiyle baz istasyonlarının kaldırılmasını istedi.

Minareler baz istasyonları ile kaplandı

GSM operatörleri, özellikle vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde iletişimin kesilmemesi için baz istasyonları kurarak çekim ağlarını her geçen gün genişletmeye devam ediyor. Çekim ağlarını genişletmek isteyen GSM operatörleri cami minarelerine de baz istasyonları kurdu. Minarelerin şerefe bölümleri operatörlerin baz istasyonları ile görünmez hale geldi.

Baz istasyonlarının yaydığı radyasyon nedeni ile rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, yaygın kullanım alanı olan cami ve bina damlarındaki baz istasyonlarının kaldırılmasını istedi. Mehmet Tunce isimli vatandaş, “Cami minarelerine kurulan baz istasyonları sağlığımızı tehdit ediyor. Yeni doğan çocuklar, baz istasyonlarından yayılan radyasyon nedeni ile sağlık sorunları yaşamaya başladı. Biz baz istasyonlarının vatandaşların bulunduğu yerlerden kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca geçtiğimiz yıllarda il müftülüklerine gönderilen yazı ile operatörlerle yeni sözleşme imzalanmaması, sözleşmenin bitimiyle beraber baz istasyonların camilerden kaldırılmasını istemişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi