MİT şehidi ifşa davasında Birgün Yazarı Erk Acarer'e yakalama kararı

Birgün Gazetesi Yazarı Erk Acarer hakkında, şehit MİT mensubu ve cenazesine katılan meslektaşlarının kimlikleri ve faaliyetlerinin ifşa edilmesiyle ilgili dava kapsamında yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı davanın iddianamesindeki firari şüphelinin Erk Acarer olduğu öğrenildi.

Haberler 01.05.2020 - 23:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MT Bakanlnn suç duyurusu üzerine, Libyada görev yaparken ehit olan MT mensubu ve cenazesine katlan meslektalar ile faaliyetlerinin ifa edilmesiyle ilgili davada firari üpheli olan Birgün Gazetesi Yazar Erk Acarer hakknda yakalama karar çkartld.

FRAR ÜPHEL ACARER ALMANYADA

stanbul Cumhuriyet Basavcl, 23 Nisan tarihinde açt davann iddianamesinde firari üphelisi Acarerin 7 Nisan 2007 tarihinden itibaren yurtdnda olduu, hakknda farkl yakalama kararlar da bulunduu belirtildi. Halen Almanyada olduu belirlenen Acarerin yurtdnda firari olmas nedeniyle soruturmayla ilgili ifadesinin alnamad da bildirildi.

MT ehidi ifa soruturmasnda 1 firari, 6s tutuklu toplam 8 üpheli hakknda Devletin Güvenliine ve Siyasal Yararlarna likin Gizli Kalmas Gereken Bilgileri Açklama, istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifa etmek suçlarndan TCK 329/1 ve MT Kanunu 27. maddelerinden kamu davas açld. stanbul Cumhuriyet Basavclnn iddianamesinde, dava konusu olayda FETÖnün MT TIRlar kumpas ile ayn yöntemin izlendii vurgusu yapld. üphelilerin organize bir ekilde gerçekletirdikleri eylem ile Türkiyenin d ve iç siyasal yararlar ile güvenliinin hedef alnd deerlendirilmesi yapld. Suça konusu olayda yalnzca MT ehidinin deil cenaze törenine katlan MT mensuplar da basn yoluyla gösterilerek hedef alnd belirtildi. Soruturmada, olayn bir plan dahilinde gerçekletirildiinin tespit edildii örenildi.

Ana Sayfaya Git