Mızraklı ilçelerde!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, Sur, Kayapınar ve Yenişehir Belediyesi başkanlıklarını ziyaret ederek, görüştü.

Haberler 10.05.2019 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, Sur, Kayapnar ve Yeniehir Belediyelerini ziyaret ederek bakanlarla görütü. Görümenin içeriini kentte yaplacak çalmalar olutururken Mzrakl, planlama ve çalmalarn ortaklaarak birlikte gerçekletirileceini söyledi.

Mzrakl, esnaf ve yurttalarla bulutu

Sur Belediyesi ziyaretine makam arac yerine yürüyerek gitmeyi tercih eden Mzrakl, yol üstünde yer alan esnaf ve vatandalarla bir araya geldi. eyh Sait (Dakap) Meydan üzerinde yer alan Belediyeye ait Turizm Danma Bürosunu ziyaret eden Mzrakl, personellerden çalmalar hakknda bilgi ald.

Turizm ile ekonomi büyüyecek

Sur Belediyesinin giri kapsnda Meclis Üyeleri tarafndan karlanan Mzrakl, belediye personellerini selamlayarak bakanlk makamna çkt. Sur Belediyesi Bakan Filiz Buluttekin gerçekletirilen ziyaretten dolay memnuniyetlerini dile getirdiler. Belediye Meclis üyelerinin de yer ald bulumada Mzrakl, ebakanlarla kentteki turizm potansiyelinin aça çkmas için neler yaplaca üzerine fikir al veriinde bulundu. Bölgenin ve kentin turizm açsndan oldukça zengin olduuna vurgu yapan Mzrakl, turizmin gelimesiyle birlikte kentte birçok i kolunun ekonomik açdan büyüyeceini ifade etti.

Kayapnar Belediyesine ziyaret

Mzrakl, Kayapnar Belediyesine geçerek burada Bakan Keziban Ylmaz ile bir araya geldi. Mzrakly belediyelerinde arlamaktan dolay duyduklar memnuniyeti ifade eden Ylmaz, birlikte çalarak birçok sorunun üzerinden geleceklerini belirtti. Kayyumlarn kent genelinde ciddi tahribatlar yaratklarn dile getiren Mzrakl, Sur Belediyesi ziyaretinden önce Turizm Bürosuna uradn kayyum döneminde kentin tarihini aktaran birçok kitabn üzerinde Amed yazs yer almas sebebiyle yok edildiini söyledi.

Yaplan görümenin ardndan Mzrakl, Ylmaz ile birlikte yapm tamamlanan ve faaliyete geçen Kayapnar Belediyesini gezerek ve personellerle bir araya geldiler.

Yaratc ve üretken olmalyz

Yeniehir Belediyesine geçen ve burada Bakan Belgin Diken ile Belediye Meclis üyeleri tarafndan karlanan Mzrakl, yaratc ve üretken bir tarzda çalma yürütmeleri gerektiini belirtti. Ziyaretinden ardndan Mzrakl ile Diken, Yeniehir Belediyesi Meclis Salonu ve binasn gezdi.

Ana Sayfaya Git