Mızraklı ilçelerde!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, Sur, Kayapınar ve Yenişehir Belediyesi başkanlıklarını ziyaret ederek, görüştü.

Mızraklı ilçelerde!

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Sur, Kayapınar ve Yenişehir Belediyelerini ziyaret ederek başkanlarla görüştü. Görüşmenin içeriğini kentte yapılacak çalışmalar oluştururken Mızraklı, planlama ve çalışmaların ortaklaşarak birlikte gerçekleştirileceğini söyledi.

Mızraklı, esnaf ve yurttaşlarla buluştu

Sur Belediyesi ziyaretine makam aracı yerine yürüyerek gitmeyi tercih eden Mızraklı, yol üstünde yer alan esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı üzerinde yer alan Belediyeye ait Turizm Danışma Bürosu’nu ziyaret eden Mızraklı, personellerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Turizm ile ekonomi büyüyecek

Sur Belediyesi’nin giriş kapısında Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Mızraklı, belediye personellerini selamlayarak başkanlık makamına çıktı. Sur Belediyesi Başkanı Filiz Buluttekin  gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Belediye Meclis üyelerinin de yer aldığı buluşmada Mızraklı, eşbaşkanlarla kentteki turizm potansiyelinin açığa çıkması için neler yapılacağı üzerine fikir alış verişinde bulundu. Bölgenin ve kentin turizm açısından oldukça zengin olduğuna vurgu yapan Mızraklı, turizmin gelişmesiyle birlikte kentte birçok iş kolunun ekonomik açıdan büyüyeceğini ifade etti.

Kayapınar Belediyesine ziyaret

Mızraklı, Kayapınar Belediyesi’ne geçerek burada Başkan Keziban Yılmaz ile bir araya geldi. Mızraklı’yı belediyelerinde ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Yılmaz, birlikte çalışarak birçok sorunun üzerinden geleceklerini belirtti. Kayyumların kent genelinde ciddi tahribatlar yaratıklarını dile getiren Mızraklı, Sur Belediyesi ziyaretinden önce Turizm Bürosu’na uğradığını kayyum döneminde kentin tarihini aktaran birçok kitabın üzerinde Amed yazısı yer alması sebebiyle yok edildiğini söyledi.

Yapılan görüşmenin ardından Mızraklı, Yılmaz ile birlikte yapımı tamamlanan ve faaliyete geçen Kayapınar Belediyesi’ni gezerek ve personellerle bir araya geldiler.

Yaratıcı ve üretken olmalıyız

Yenişehir Belediyesi’ne geçen ve burada Başkan Belgin Diken ile Belediye Meclis üyeleri tarafından karşılanan Mızraklı, yaratıcı ve üretken bir tarzda çalışma yürütmeleri gerektiğini belirtti. Ziyaretinden ardından Mızraklı ile Diken, Yenişehir Belediyesi Meclis Salonu ve binasını gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz