Mızraklı: İstanbul kararı halk iradesine dönük darbedir

YSK’nin İstanbul seçimlerine dönük iptal kararıyla 31 Mart seçimlerine gölge düşürüldüğünü belirten Büyükşehir Belediyesi başkanı Selçuk Mızraklı, “Halk iradesine dönük darbelenme durumudur” dedi.

Haberler 09.05.2019 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Selçuk Mzrakl, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) stanbul seçimlerinin iptal edilmesi yönündeki kararn deerlendirdi. Özellikle bölge kentlerinde seçmen kaydrlmasyla iradenin ortaya çkarlmasnn engellendiini ve bu durumun da 31 Mart seçimlerine gölge düürüldüünü dile getiren Mzrakl, seçim öncesi balayan sürecin sürdürüldüünü ve YSKnin KHKli seçilmilere mazbata verilmemesi kararyla sonuçlarn daha da tartmal hale getirildiine kaydetti.

KARAR HALK RADESNE DÖNÜK DARBELENME DURUMUDUR

Mzrakl, YSKnin yerel seçimler boyunca verdii kararlara iaret ederek, Seçimlerin güven ve adalet içerisinde geçmekle mükellef olan YSKnin alm olduu karar, demokratik anlamda bakld zaman halk iradesine dönük darbelenme durumudur. Daha önce yaptmz tariflerin artk Türkiyede ne kadar hakikate yasland bir kez daha kendisini gösterdi. Türkiyede bundan sonra yaplacak seçimlerin hukuk çerçevesinde yaplp yaplmad noktasnda ciddi soru iaretleri çkacaktr dedi.

7 HAZRANDAN SONRA SEçMEN RADESNE POTEK KONULDU

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra seçmen iradesine ipotek konulduunu ifade eden Mzrakl, Referandumda ortaya çkan baa ba sonuçlarn esasnda gerçei yanstmadna dair kamuoyunda güçlü üpheler vard. Bugün yaanlan durum üphelerin ne kadar hakl olduunu göstermi durumda. Bu anlamda Türkiye toplumu önemli bir kararn arifesindedir. stanbul karar yarnn aynasdr deerlendirmesinde bulundu.

DEMOKRATK TRAZIN YÜKSELTLMES GEREKYOR

Seçmenlerin demokrasinin salanmasna dönük karar vermesi gerektiinin altn çizen Mzrakl, Demokrasiye inanan bütün çevrelerin, bu ülkede yarna umutla bakabilmek açsndan herkesin oturup düünmesi gerekiyor. Her siyasal çevrenin, her kiinin yarnn aydnlk olmas için, demokratik itirazn yükseltilmesini düünmesi gerekiyor uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git