Görüş Bildir

Mızraklı: İstanbul kararı halk iradesine dönük darbedir

YSK’nin İstanbul seçimlerine dönük iptal kararıyla 31 Mart seçimlerine gölge düşürüldüğünü belirten Büyükşehir Belediyesi başkanı Selçuk Mızraklı, “Halk iradesine dönük darbelenme durumudur” dedi.

Mızraklı: İstanbul kararı halk iradesine dönük darbedir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi yönündeki kararını değerlendirdi. Özellikle bölge kentlerinde seçmen kaydırılmasıyla iradenin ortaya çıkarılmasının engellendiğini ve bu durumun da 31 Mart seçimlerine gölge düşürüldüğünü dile getiren Mızraklı, seçim öncesi başlayan sürecin sürdürüldüğünü ve YSK’nin “KHK”li seçilmişlere mazbata verilmemesi kararıyla sonuçların daha da tartışmalı hale getirildiğine kaydetti.

‘KARAR HALK İRADESİNE DÖNÜK DARBELENME DURUMUDUR’

Mızraklı, YSK’nin yerel seçimler boyunca verdiği kararlara işaret ederek, “Seçimlerin güven ve adalet içerisinde geçmekle mükellef olan YSK’nin almış olduğu karar, demokratik anlamda bakıldığı zaman halk iradesine dönük darbelenme durumudur. Daha önce yaptığımız tariflerin artık Türkiye’de ne kadar hakikate yaslandığı bir kez daha kendisini gösterdi. Türkiye’de bundan sonra yapılacak seçimlerin hukuk çerçevesinde yapılıp yapılmadığı noktasında ciddi soru işaretleri çıkacaktır” dedi.

‘7 HAZİRAN’DAN SONRA SEÇMEN İRADESİNE İPOTEK KONULDU’

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra seçmen iradesine ipotek konulduğunu ifade eden Mızraklı, “Referandumda ortaya çıkan başa baş sonuçların esasında gerçeği yansıtmadığına dair kamuoyunda güçlü şüpheler vardı. Bugün yaşanılan durum şüphelerin ne kadar haklı olduğunu göstermiş durumda. Bu anlamda Türkiye toplumu önemli bir kararın arifesindedir. İstanbul kararı yarının aynasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

‘DEMOKRATİK İTİRAZIN YÜKSELTİLMESİ GEREKİYOR’

Seçmenlerin demokrasinin sağlanmasına dönük karar vermesi gerektiğinin altını çizen Mızraklı, “Demokrasiye inanan bütün çevrelerin, bu ülkede yarına umutla bakabilmek açısından herkesin oturup düşünmesi gerekiyor. Her siyasal çevrenin, her kişinin yarının aydınlık olması için, demokratik itirazın yükseltilmesini düşünmesi gerekiyor” uyarısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi