Mızraklı: Kentin turizm alanlarını artıracağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Çınar İlçesi’ne bağlı Brûsk (Şimşek) Mahallesi’nde bulunan ve Karacadağ volkanik patlamasıyla oluşan kraterde incelemelerde bulundu.

Haberler 16.07.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediye Ebakan Dr. Selçuk Mzrakl, çnar lçesine bal Brsk (imek) Mahallesinde bulunan kraterde incelemelerde bulundu. Ebakan Mzraklya meclis üyeleri, genel sekreter yardmclar ve daire bakanlar elik etti.

Krateri dolaan Ebakan Mzrakl ve beraberindekiler, kraterin kent turizmine kazandrlmas için atlacak admlar görütü. Krateri görmek isteyen yurttalar ve turistler için kratere giden yolun iyiletirilmesi gerektiini belirten Mzrakl, Amedte kefedilmeyi bekleyen birçok turizm noktas var.

BÖLGEY KEFETMEK

Buralarda yapacamz çalmalarla kentin turizm alanlarn artracaz. Karacadada patlama sonucu oluan bu doal krater de bu yerlerden birisi. Bugün burada yaptmz inceleme kapsamnda krateri yerli ve yabanc doaseverlerin ziyaret edecei bir alana dönütürmek için çalmalarmza balayacaz dedi. Mzrakl, ayrca kent turizmi açsndan önemli bir yere sahip olan Sur lçesi Mardinkap - Kab Köprü hattndaki çalmalar tamamladklarn ve dier turizm alanlarna yönelik iyiletirme çalmalarn da yapacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git