Görüş Bildir

Mızraklı: Kentin turizm alanlarını artıracağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Çınar İlçesi’ne bağlı Brûsk (Şimşek) Mahallesi’nde bulunan ve Karacadağ volkanik patlamasıyla oluşan kraterde incelemelerde bulundu.

Mızraklı: Kentin turizm alanlarını artıracağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Çınar İlçesi’ne bağlı Brûsk (Şimşek) Mahallesi’nde bulunan kraterde incelemelerde bulundu. Eşbaşkan Mızraklı’ya meclis üyeleri, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları eşlik etti.

Krateri dolaşan Eşbaşkan Mızraklı ve beraberindekiler,  kraterin kent turizmine kazandırılması için atılacak adımları görüştü. Krateri görmek isteyen yurttaşlar ve turistler için kratere giden yolun iyileştirilmesi gerektiğini belirten Mızraklı, “Amed’te keşfedilmeyi bekleyen birçok turizm noktası var.

BÖLGEYİ KEŞFETMEK

 Buralarda yapacağımız çalışmalarla kentin turizm alanlarını artıracağız. Karacadağ’da patlama sonucu oluşan bu doğal krater de bu yerlerden birisi. Bugün burada yaptığımız inceleme kapsamında krateri yerli ve yabancı doğaseverlerin ziyaret edeceği bir alana dönüştürmek için çalışmalarımıza başlayacağız” dedi. Mızraklı, ayrıca kent turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Sur İlçesi Mardinkapı - Kabê Köprü hattındaki çalışmaları tamamladıklarını ve diğer turizm alanlarına yönelik iyileştirme çalışmalarını da yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi