Mızraklı’nın kayyım işleminin iptali için açtığı dava görüldü

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mızraklı’nın kayyım atanmasına karşı açtığı dava görüldü. Mahkeme davaya ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Haberler 15.09.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan görevden uzaklatrldktan sonra yerine kayym atanan Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin seçilmi E Bakan Adnan Selçuk Mzraklnn kayym ileminin iptali için açt davann ilk durumas Diyarbakr 1. dare Mahkemesinde görülmeye baland. Durumann yapld Bölge dare Mahkemesi binasnn önünde polis youn önlem ald.

KARAR MIZRAKLININ AVUKATLARINA YAZILI TEBL EDLECEK

Durumaya HDP Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP milletvekilleri, partililer ve belediye meclis üyeleri katld. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi E Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, mahkemeye yazl savunma sundu. Durumay ileriki bir tarihe erteleyen mahkeme, davaya ilikin verdii karar önümüzdeki günlerde Mzraklnn avukatlarna yazl tebli edecek.

GÜNAY: KAYYIM DEMEK RÜVET DEMEK, TALAN DEMEK, YOLSUZLUK DEMEK.

HDP sözcüsü Ebru Günay duruma sonras Diyarbakr dare Mahkemesi önünde basn açklamas yapt. Kayym uygulamasna tepki gösteren Günay, bu durumada bir karar çkmayacan söyledi. Bir yllk sürecin bunu gösterdiini ifade eden Günay, Bir yllk süreçten anlyoruz ki bir süre daha karar vermeyecekler. çünkü dertleri Diyarbakr halknn iradesi deil. Dertleri Diyarbakr halknn iradesini gasp etmek... Haksz ve hukuksuz olan kayym rejimini devam ettirmek Bugün bütün dünya, bütün Türkiye, kayym uygulamalarnn ne demek olduunu biliyor. Kayym demek rüvet demek, talan demek, yolsuzluk demek. Bunlar Diyarbakrdaki kayymda gördük. Kendileri için hazrladklar banyolarda gördük. Mardindeki, Vandaki kayym uygulamalarndan biliyoruz. Esas olan bu saltanatn ve gasp halinin devam ettirilmesi dedi.

BELEDYELER HALK RADESN TEMSL EDEN GERçEK BAKANLARA TESLM EDLMEL

Kayym uygulamasnn bir an önce son bularak belediyelerin halkn iradesini temsil eden gerçek belediye bakanlarna teslim edilmesini isteyen Günay, unlar söyledi:

Burada bir gasp var, hile var, talan var, yolsuzluk var. Bunu kabul etmediimizi belirtmek istiyoruz. Daha da önemlisi sevgili belediye e bakanlarmz derhal serbest braklmal ve görevlerinin bana dönerek derhal kentlerini yönetmeye devam etmeliler. Umuyoruz ki yarg seçme ve seçilme hakknn gasp edilmesine alet olmaz. Yarg bamsz, tarafsz bir karar vererek kayym kararnn iptaline karar verir.

Ana Sayfaya Git