Mızraklı’nın kayyım işleminin iptali için açtığı dava görüldü

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mızraklı’nın kayyım atanmasına karşı açtığı dava görüldü. Mahkeme davaya ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Mızraklı’nın kayyım işleminin iptali için açtığı dava görüldü

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldıktan sonra yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın kayyım işleminin iptali için açtığı davanın ilk duruşması Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmanın yapıldığı Bölge İdare Mahkemesi binasının önünde polis yoğun önlem aldı.

KARAR MIZRAKLI’NIN AVUKATLARINA YAZILI TEBLİĞ EDİLECEK

Duruşmaya HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Sözcüsü Ebru Günay,  HDP milletvekilleri, partililer ve belediye meclis üyeleri katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi  Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, mahkemeye yazılı savunma sundu. Duruşmayı ileriki bir tarihe erteleyen mahkeme, davaya ilişkin verdiği kararı önümüzdeki günlerde Mızraklı’nın avukatlarına yazılı tebliğ edecek.

GÜNAY: KAYYIM DEMEK RÜŞVET DEMEK, TALAN DEMEK, YOLSUZLUK DEMEK.

HDP sözcüsü Ebru Günay duruşma sonrası Diyarbakır İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. Kayyım uygulamasına tepki gösteren Günay, bu duruşmada bir karar çıkmayacağını söyledi. Bir yıllık sürecin bunu gösterdiğini ifade eden Günay, “Bir yıllık süreçten anlıyoruz ki bir süre daha karar vermeyecekler. Çünkü dertleri Diyarbakır halkının iradesi değil. Dertleri Diyarbakır halkının iradesini gasp etmek... Haksız ve hukuksuz olan kayyım rejimini devam ettirmek… Bugün bütün dünya, bütün Türkiye, kayyım uygulamalarının ne demek olduğunu biliyor. Kayyım demek rüşvet demek, talan demek, yolsuzluk demek. Bunları Diyarbakır'daki kayyımda gördük. Kendileri için hazırladıkları banyolarda gördük. Mardin’deki, Van’daki kayyım uygulamalarından biliyoruz. Esas olan bu saltanatın ve gasp halinin devam ettirilmesi” dedi.

“BELEDİYELER HALK İRADESİNİ TEMSİL EDEN GERÇEK BAŞKANLARA TESLİM EDİLMELİ”

Kayyım uygulamasının bir an önce son bularak belediyelerin halkın iradesini temsil eden gerçek belediye başkanlarına teslim edilmesini isteyen Günay, şunları söyledi:

“Burada bir gasp var, hile var, talan var, yolsuzluk var. Bunu kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Daha da önemlisi sevgili belediye eş başkanlarımız derhal serbest bırakılmalı ve görevlerinin başına dönerek derhal kentlerini yönetmeye devam etmeliler.  Umuyoruz ki yargı seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesine alet olmaz. Yargı bağımsız, tarafsız bir karar vererek kayyım kararının iptaline karar verir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz