Mızraklı’ya verilen ceza onandı

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasını onadı. Mızraklı’nın avukatları Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulunacak.

Haberler 16.07.2020 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan 19 Austos 2019da görevden alnarak yerine kayym atanan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Selçuk Mzrakl hakkndaki Örgüt üyesi olmak iddiasyla Diyarbakr 9. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan verilen 9 yl 4 ay 15 gün hapis cezas, Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi tarafndan onand.

Mzraklnn avukatlar, 9 Martta verilen cezaya kar yapt istinaf bavurusu, 8 Haziranda Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesine gönderildi. Dosyay inceleyerek 13 Temmuzda karar veren mahkeme, avukatlarn duruma talebini reddetti.

BAVURU REDDEDLD

Diyarbakr 9. Ar Ceza Mahkemesinin verdii karar yerinde bulan mahkeme, Yaplan yarglamaya, dosya ve durumaya tutanaklar münderecatna, karar yerinde gösterilip tetkik edilip tartlan hukuken geçerli ve elverili delillere, mahkemenin soruturma sonucunda oluan kanaat ve takdirine, suçun oluumuna ve niteliine uygun kabul ve tatbikine, cezay tedit ve tahfif sebeplerinin nitelik ve derecesi takdir olunarak, savunmann inandrc gerekçelerle reddedilmesine, hukuka uygun ve yeterli olarak izah edilen gerekçeye göre, verilen hükümde bir isabetsizlik bulunmadndan istinaf sebepleri yerinde görümemi olmakla, Ceza Muhakemesi Kanununun 280/1.a maddesinin ilk cümlesi gereince ifadelerine yer vererek, istinaf bavurusunu reddetti.

TUTUKLULUK HALNN DEVAMI

Mzrakl hakknda tahliye talebini de reddeden mahkeme, Suçun nitelii, mevcut delil durumu, kuvvetli suç üphesinin bulunduunu gösteren dosya kapsamndaki bilgi ve belge münderecat, isnat edilen suçun CMKnin 100/3-a11 maddesinde öngörülen suçlardan oluu, hükmolunan ceza miktar karsnda kaçma üphesinin varl, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalaca ve atl suç bakmndan tutuklama tedbirinin orantl bir tedbir nitelii tamas diyerek, Avrupa nsan Haklar Sözlemesinin (AHS) 5 ve 6nc maddelerine dayanarak, tutukluluk halinin devamna karar verdi. Mzraklnn avukatlar, temyiz için Yargtaya bavuruda bulunacak.

Ana Sayfaya Git