Müftülükte dehşet

ERZİNCAN'ın Tercan ilçesinde psikolojik sorunları olduğu iddia edilen İlçe Müftülüğü'nde hizmetli olarak çalışan Fatih Aslan, dehşet saçtı. Aslan, yıllık izin konusunda daha önce tartıştığı İlçe Müftü Vekili Ersin Kan'ı vurduktan sonra, yan tarafta toplantı halinde olan personele kurşun yağdırdı. Kurşunlara hedef olan Ersin Kan ile veri hazırlama memuru Rasim Kılıç olay yerinde, imamlar Harun Yakup Günday ve Muhammed Küçükyıldız, kaldırıldıkları hastanede öldü.

Haberler 18.08.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dehet saçtktan sonra ayn silah bana ateleyen Fatih Aslan da hastanede kurtarlamad. Yaralanan 2 imamn hastanedeki tedavisi ise sürüyor.

MÜFTÜLÜKTE DEHET YAATTI

Olay, dün saat 15.00 sralarnda Tercan Kaykamlnda bulunan lçe Müftülük katnda meydana geldi. ddiaya göre, psikolojik sorunlar bulunan Fatih Aslan, bir süre önce lçe Müftü Vekili Ersin Kandan yllk izin istedi. zin talebi reddedilen Aslan, dün tabancayla Müftülük binasna geldi. lk olarak Müftü Vekili Kann makamna giren Fatih Aslan, belindeki tabancay çkarp ate etti. Ersin Kan öldüren Aslan, ardndan, hemen yan tarafta toplant halinde olan personele kurun yadrd.

KURUNLAR YADIRARAK ÖLDÜRDÜ

Kurunlara hedef olan 5 kiiden veri hazrlama memuru Rasim Klç olay yerinde yaamn yitirdi, 4 kii yaraland. Fatih Aslan, ardndan tabancasn bana ateleyerek, intihar giriiminde bulundu.

BLANCO; 5 K ÖLDÜ, 2 YARALI

Kaymakamlktan yükselen silah sesleri üzerine olay yerine çok sayda polis ve salk ekibi sevk edildi. Saldrganla birlikte 5 yaral, ambulanslarla Erzincan Mengücek Gazi Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld. Salk durumlar ar olan yarallardan imamlar Harun Yakup Günday ve Muhammed Küçükyldz, tüm müdahalere ramen yaamn yitirdi.

Doktorlar, kendini vuran Fatih Aslann da kurtarlamadn açklad. Ayn hastaneye kaldrlan yaral imamlar Sait Günday ve Murat Klçn tedavileri ise sürüyor. lçe Müftülüü giri- çklara kapatlrken, olay yeri inceleme ekibi kaymakamlk binasnda çalma balatt.

LEYEN AçIKLAMA YAPTI

Bölgede bulunan ve olay duyar duymaz hastaneye gelen Diyanet leri Bakan Yardmcs Burhan leyen, gazetecilere yapt ilk açklamada unlar söyledi: Camiler için yardm kampanyalar yapyoruz. O kampanyaya katlan arkadalarmzn toplanan paralar müftülüe teslimi esnasnda müftülüümüzdeki toplantda yaanan bir hadise. Size salkl bir bilgi veremeyeceim ama tanyan arkadaladmz psikolojik skntlar, problemleri olduunu söylüyorlar. Zaten imaml da bu yüzden brakp hizmetli kadrosuna geçmi. Hizmetli kadrosunda görev yapan bir arkadamz muhtemelen geçirmi olduu bir cinnet neticesinde yanndaki ruhsatl silah ile müftlüe vekalet eden vaiz arkradamz Ersin Kan hocamz, yine uzun yllardan beri Tercan Müftlüümüzde veri hazrlama memuru Rasim Klç arkadamz vuruyor. ki arkadamz olay yerinde vefat ediyor. Dierleri de hastaneye kaldrld.

VALLK: FALLE BRLKTE 5 K ÖLDÜ

Olayla ilgili Valilik tarafndan yazl açklama yapld. Açklamada, olayn faili ile 4 kiinin yaamn yitirdii belirtilerek öyle denildi: 17 Austos 2018 günü saat 15.00 sralarnda Tercan ilçesi kaymakamlk binas giri katnda bulunan lçe Müftülüünde, müftülükte hizmetli olarak çalan Fatih Aslan ile dier çalanlar arasnda çkan tartma sonucu, Fatih Aslan kendisine ait Canik TP9 SF marka tabanca ile önce evrak odasna, ardndan müftü odasna giderek rastgele ate açmtr. Yaanan olayda, lçe Müftü Vekili Vaiz Ersin Kan ve Veri Hazrlama Kontrol letmeni Rasim Klç isimli ahslar olay yerinde hayatn kaybetmi, olayn akabinde intihar etmek isteyen fail de dahil yaral 5 kii hastaneye kaldrlm, tedavileri için Erzincan Mengücek Gazi Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlan yarallardan Harun Yakup Günday ve Muhammed Küçükyldz ile olayn faili Fatih Aslan, tüm müdahalelere ramen vefat etmilerdir. Olayda toplamda 5 kii hayatn kaybetmi olup, hayati tehlikesi bulunan 2 kiinin ise tedavileri devam etmektedir. Tercan Cumhuriyet Savclnca tahkikata balanm olup, bahse konu olay tüm yönleriyle aratrlmaktadr.

Ana Sayfaya Git