Muhammed'in ölümündeki sır!

Metruk evde yüzü parçalanmış şekilde bulunan, hastanede yaşamını yitiren 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez'in ölümündeki "sır perdesi" aralanmaya çalışılırken, dayısının da aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Haberler 24.01.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçesinde, kaybolduktan sonra metruk bir evde ar yaral halde bulunan ve kaldrld hastanede hayatn kaybeden 8 yandaki Muhammed Veli Dümezin, ölümüyle ilgili bir komusuyla birlikte gözaltna alnan day V.T.nin küçük çocuu yaral bulan kii olduu ortaya çkt.

Muhammedin ölümündeki sr perdesini aralamak için çok yönlü aratrma yapan Jandarma ekipleri, ailenin yaknlar ile komularnn tek tek ifadesine bavuruyor. Cinayet olduu anlalan olayla ilgili Muhammedin days V.Tnin yansra iki kii de gözaltna alnd. Gözaltna alnanlarn says üçe yükseldi.

lk ifadesinde suçlamalar reddettii örenilen V.T.nin, Olay günü babas beni arad. Muhammed sizde mi? diye sordu. Olmadn sordum. Akam geç saatlerde, aramaya baladklarn örenince, ben de arama çalmalarna katldm. En son metruk bina aklma geldi. Pencereden içeri baktmda Muhammedi kanlar içerisinde gördüm. Sonra babas ve amcasna haber verdim dedii örenildi.

Muhammed Velinin amcas Davut Dümez, yeeninin cinayete kurban gittii belirterek, failinin bulunmas için çarda bulundu. Dümez, Hem kendi ailem adna hem köyüm adna büyük bir acdr. Önce Allaha havale ediyoruz. Sonra devletimize güveniyoruz. En ksa zamanda her kim olursa olsun bunun gün yüzüne çkartlmasn istiyoruz. dedi.

DYARBAKIRn çnar ilçesinde, kaybolduktan sonra metruk bir evde ar yaral halde bulunan ve kaldrld hastanede hayatn kaybeden Muhammed Veli Dümezin (8), ölümüyle ilgili bir komusuyla birlikte gözaltna alnan day V.T.nin küçük çocuu yaral bulan kii olduu ortaya çkt. çocuun ölümündeki sr perdesini aralamak için çok yönlü aratrma yapan jandarma, ailenin yaknlar ile komularn ifadelerini alrken, gözaltna alnanlarn says 3e yükseldi. Muhammed Velinin amcas Davut Dümez, Bu cinayettir, failinin bulunmasn istiyoruz dedi.

Herkesi dehete düüren korkunç cinayet olay önceki gün akam Diyarbakrn çnar ilçesine bal Baalan Mahallesinde meydana geldi. Dümez Ailesi, çocuklar Muhammed Velinin kaybolduunu fark edince arama çalmalarna balad. Mahalle halknn da katlmyla yaplan aramada Muhammed Veli, metruk bir evde ar yaral halde bulundu. Yaknlar tarafndan Bismil Devlet Hastanesine götürülen Muhammed Veli, tedaviye alnd. Ancak doktorlarn çabalarna ramen kurtarlamad.

YÜZÜNDE VE VÜCUDUNDA KESKLER TESPT EDLD

Olayla ilgili çok yönlü aratrma balatlrken, küçük çocuun yüzü ile vücudunun pek çok yerinde bçakla yapld tespit edilen kesikler olduu saptand. Yüzü tannmayacak halde olduu bildirilen çocuun ölümüyle ilgili Diyarbakr Jandarma Komutanl ile çnar lçe Jandarma Komutanlna bal ekipler çok yönlü aratrma balatt.

METRUK BNADAK DELLLER TOPLANDI

Jandarma Baalan Mahallesini abluka altna alrken, soruturmay yürüten savc da çalmalar yerinde inceledi. Dümezin yaknlar ile komularnn ifadelerine bavuran jandarma, küçük Muhammedin cesedinin bulunduu metruk binada elde edilen tüm delilleri toplad. Soruturma kapsamnda gözalt saysnn artabilecei bildirildi.

DAYININ SORGUSU SÜRÜYOR

Olay sonrasnda bir komuyla birlikte gözaltna alnan day V.T.nin çnar lçe Jandarma Komutanlnda sorgulamasna balanld. Day V.T.nin küçük çocuu ar yaral halde bulan kii olduu ortaya çkt. lk ifadesinde suçlamalar reddettii örenilen V.T.nin, Olay günü babas beni arad. Muhammed sizde mi? diye sordu. Olmadn sordum. Akam geç saatlerde, aramaya baladklarn örenince, ben de arama çalmalarna katldm. Her yeri aradk. Sormadmz kii kalmad. En son metruk bina aklma geldi. Kaplar kapalyd. Pencere bölümünde açk alan vard. Ordan içeri baktmda Muhammedi kanlar içerisinde gördüm. Sonra babas ve amcasna haber verdim. Hastaneye götürdüler dedii örenildi.

AMCA OLAY BR CNAYETTR

Muhammed Velinin amcas Davut Dümez, yeeninin cinayete kurban gittii belirterek, failinin bulunmas için çarda bulundu. Dümez, Hem kendi ailem adna hem köyüm adna büyük bir acdr. Önce Allaha havale ediyoruz. Sonra devletimize güveniyoruz. En ksa zamanda her kim olursa olsun bunun gün yüzüne çkartlmasn istiyoruz. u an biz de maduruz. Nedir, neyin nesidir, biz de bilmiyoruz. nallah en ksa zamanda hem köyümüz adna hem de ailem adna bunun gün yüzüne çkarlmasn istiyoruz dedi.

SESN GELD YERE GDNCE GÖRDÜK

Muhammed Veli kaybolduunda arama çalmalarna katlan mahalle halkndan Mehmet Emin Kzlay ise metruk evde çocuu bulduklarnda yaral olduunu belirterek, unlar söyledi: Akam kahveye gittim. Saat 21.30 sralaryd. Televizyonda film izliyordum. Caminin hoparlöründen kayp anonsu yapld. Bir el feneri alp aramaya baladm ben de. Arama srasnda Muhammed yaral halde daysnn elindeydi. Hastaneye götürmüler. çocuun karnnda yüzünde ve boaznda çizikler vard.

KORKTUM KENDM DUVARA VURDUM

Mahalle halkndan smail Katar da, Muhammedin days tarafndan metruk evde bulunduunu ifade ederek, Anonsu duyan herkes dar çkp çocuu aramaya balad. Aradan 15 dakika geçmeden çocuk bulundu. çocuu bulan da days oldu. Daha sonra beraber hastaneye gittik. Hastanede de zaten gerekli müdahaleleri ama kurtaramadlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git