Muhsin Yazıcıoğlu 7. ölüm yıldönümünde anılıyor!

Meçhul bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu'nun bugün ölümünün 7. yıl dönümü. Herkes tarafından sevilen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı hakkında bilinmeyenler, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı hakkında detaylar ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun biyografisi haberimizde

Haberler 24.03.2016 - 10:07 Son Güncelleme : 24.03.2016 - 10:07

Meçhul bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlunun bugün ölümünün 7. yıl dönümü. Herkes tarafından sevilen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun hayatı hakkında bilinmeyenler, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun hayatı hakkında detaylar ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun biyografisi haberimizde

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu, merhum Genel BaşkanMuhsin Yazıcıoğlunun vefatının 7nci yılında anma ve anlama günü ile ilgili program hakkında bilgi verdi.

Yazıcıoğlunun 7 yıl önce vefat ettiğini aktaran Kayalıoğlu, acısının hiç dinmediğini dile getirdi.BBP Genel Başkan Yardımcısı, Bize düşen Onun yolunda gitmek, Onun davasına sahip çıkmak, Onun ülkü ve ideallerini gerçekleştirmektir. Yalnızlaştırılmaya çalışsak da şehadet sürecini takip etmek, Ona ve davasına sadakat göstermektir. Tıpkı Onun gibi haksız bir davada kalabalıklarla yürümek yerine, haklı bir davada tek yürümektir. Bir ölür bin diriliriz diyebilmektir. ifadelerini kullandı.

25 Mart saat 10.30da, Tacettin Sultan Dergahında, Muhsin Başkanımızın kabri başında, anma ve anlama programı gerçekleştirilecektir. diyen Kayalıoğlu, tüm sevenlerini anma programına davet etti. kaynak:milliyet

MUHSİN YAZICIOĞLU BİYOGRAFİSİ

Büyük Birlik Partisinin kurucusu ve ilk genel başkanı olan Türk siyasetçi. Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Halit ve Fidan Yazıcıoğlu çiftinin son çocuğu olarak SivasınŞarkışla ilçesi Elmalı Köyünde doğdu. Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışlada, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde yaptı.

1968de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan Yazıcıoğlu, Şarkışlada Genç Ülkücüler Hareketine katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972de Ankaraya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev yapmaya başladı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığında bulundu (1977 - 1978). Yazıcıoğlu, 1978de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneğinin kurucu Genel Başkanı oldu.

1980 yılına kadar MHPde Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davasında yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevinde kaldı ancak siyasi hayatına devam etmesini engelleyecek bir ceza almadı.

Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfının başkanlığını yaptı.

1987de Milliyetçi çalışma Partisine (MçP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi çalışma Partisi (MçP) ve Islahatçı Demokrasi Partisinin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivastan milletvekili seçildi.

7 Temmuz 1992de, içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MçPden ayrıldı.

29 Ocak 1993de, MçPden ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisini (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

24 Aralık 1995te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP - BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat1996da ANAPtan istifa ederek, BBPye döndü.

Muhsin Yazıcıoğlu, 26 Nisan 1998de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 8 Ekim 2000tarihindeki 4. Büyük Kurultayda tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivastan bağımsız milletvekili olarak TBMMye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 tarihinde, Göksun, Kahramanmaraşda geçirdiği helikopter kazası sonucunda vefat etmiştir.

Muhsin Yazıcıoğlu, Gülefer Yazıcıoğlu ile evli ve iki çocuk babasıydı. biyografi.info

Hrant Dink cinayeti Muhsin Yazıcıoğlu üzerine mi yıkılmaya çalışılmıştı!

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dinkin katil zanlısı Ogün Samastın Alperen Ocakları ile ilgisi olduğuna ilişkin iddiayla ilgili olarak, Bu iddiayı ortaya atanları mahkemeye veririm dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Gazeteci Hrant Dinkin katil zanlısı Ogün Samastın partinin gençlik örgütü olan Alperen Ocaklarıyla ilişkisi olduğuna dair iddiayı, olayın BBPye bulaştırma çabaları olarak değerlendirdi.

Yacıoğlu ANKAya yaptığı açıklamada, Dinkin öldürülmesinin hemen ardından bu kurşunların Türkiyenin istikrarına sıkılmış olduğunu söylediklerini ve kökeni ne olursa olsun insanların şiddete maruz kalmalarını kesinlikle tasvip etmediklerini belirtti. Yazıcıoğlu, zanlının Alperen Ocakları ile ilişkili olduğu iddiasını ortaya atanları mahkemeye verebileceğini de kaydetti.

Dinkin katilinin ortaya çıkarılmasının bundan sonraki provokasyonları önlemek açısından da önemli olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, olayın arkasında kim olursa olsun bu fikirlerinin değişmeyeceğini bildirdi. Yazıcıoğlu iddialarla ilgili şunları söyledi: Bu iddialar olayı BBPye bulaştırma çabalarıdır. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu olay derin bir provokasyondur. Cinayetin kimin işine geldiğini düşünmek gerek. Bundan kim zarar görmüştür, bu olay kimin işine yaramıştır? Türk milletinin işine yarıyor mu? Biz Türk devleti ve milletinin menfaatine uymayan hiçbir hareket içinde olamayız.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır