Muhsin Yazıcıoğlu 7. ölüm yıldönümünde anılıyor!

Meçhul bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu'nun bugün ölümünün 7. yıl dönümü. Herkes tarafından sevilen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı hakkında bilinmeyenler, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı hakkında detaylar ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun biyografisi haberimizde

Muhsin Yazıcıoğlu 7. ölüm yıldönümünde anılıyor!

Meçhul bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu'nun bugün ölümünün 7. yıl dönümü. Herkes tarafından sevilen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı hakkında bilinmeyenler, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı hakkında detaylar ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun biyografisi haberimizde

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu, merhum Genel BaşkanMuhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 7'nci yılında "anma ve anlama" günü ile ilgili program hakkında bilgi verdi.

Yazıcıoğlu'nun 7 yıl önce vefat ettiğini aktaran Kayalıoğlu, acısının hiç dinmediğini dile getirdi.BBP Genel Başkan Yardımcısı, "Bize düşen O'nun yolunda gitmek, O'nun davasına sahip çıkmak, O'nun ülkü ve ideallerini gerçekleştirmektir. Yalnızlaştırılmaya çalışsak da şehadet sürecini takip etmek, O'na ve davasına sadakat göstermektir. Tıpkı O'nun gibi haksız bir davada kalabalıklarla yürümek yerine, haklı bir davada tek yürümektir. Bir ölür bin diriliriz diyebilmektir." ifadelerini kullandı.

"25 Mart saat 10.30'da, Tacettin Sultan Dergahı'nda, Muhsin Başkanımızın kabri başında, anma ve anlama programı gerçekleştirilecektir." diyen Kayalıoğlu, tüm sevenlerini anma programına davet etti. kaynak:milliyet

MUHSİN YAZICIOĞLU BİYOGRAFİSİ

Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı olan Türk siyasetçi. Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Halit ve Fidan Yazıcıoğlu çiftinin son çocuğu olarak Sivas'ınŞarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğdu. Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde yaptı.

1968'de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan Yazıcıoğlu, Şarkışla'da "Genç Ülkücüler Hareketi"'ne katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu (1977 - 1978). Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu.

1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı ancak siyasi hayatına devam etmesini engelleyecek bir ceza almadı.

Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.

7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı.

29 Ocak 1993'de, MÇP'den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP - BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat1996'da ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

Muhsin Yazıcıoğlu, 26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 8 Ekim 2000tarihindeki 4. Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 tarihinde, Göksun, Kahramanmaraş'da geçirdiği helikopter kazası sonucunda vefat etmiştir.

Muhsin Yazıcıoğlu, Gülefer Yazıcıoğlu ile evli ve iki çocuk babasıydı. biyografi.info

Hrant Dink cinayeti Muhsin Yazıcıoğlu üzerine mi yıkılmaya çalışılmıştı!

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın Alperen Ocakları ile ilgisi olduğuna ilişkin iddiayla ilgili olarak, “Bu iddiayı ortaya atanları mahkemeye veririm” dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Gazeteci Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın partinin gençlik örgütü olan Alperen Ocakları’yla ilişkisi olduğuna dair iddiayı, olayın BBP’ye bulaştırma çabaları olarak değerlendirdi.

Yacıoğlu ANKA’ya yaptığı açıklamada, Dink’in öldürülmesinin hemen ardından bu kurşunların Türkiye’nin istikrarına sıkılmış olduğunu söylediklerini ve kökeni ne olursa olsun insanların şiddete maruz kalmalarını kesinlikle tasvip etmediklerini belirtti. Yazıcıoğlu, zanlının Alperen Ocakları ile ilişkili olduğu iddiasını ortaya atanları mahkemeye verebileceğini de kaydetti.

Dink’in katilinin ortaya çıkarılmasının bundan sonraki provokasyonları önlemek açısından da önemli olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, olayın arkasında kim olursa olsun bu fikirlerinin değişmeyeceğini bildirdi. Yazıcıoğlu iddialarla ilgili şunları söyledi: “Bu iddialar olayı BBP’ye bulaştırma çabalarıdır. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu olay derin bir provokasyondur. Cinayetin kimin işine geldiğini düşünmek gerek. Bundan kim zarar görmüştür, bu olay kimin işine yaramıştır? Türk milletinin işine yarıyor mu? Biz Türk devleti ve milletinin menfaatine uymayan hiçbir hareket içinde olamayız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz