Muhtarların PKK uyuşturucu ilişkisi

31 Mart seçimlerinden hemen sonra Lice'de görevden alınan ve yerlerine kayyum atanan 11 muhtarın, PKK ve uyuşturucu ile ilişkili oldukları açıklandı. Lice kaymakamlığı, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Haberler 11.05.2019 - 02:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesinde aralarnda terör örgütü üyesi olmak ve uyuturucu ticareti yaptklar suçlamasyla 11 muhtar görevinden alnd. Yerlerine vekaleten görevlendirmeler yaplan muhtarlar hakknda soruturmann sürdürüldüü belirtildi.

Lice Kaymakamlndan yaplan açklamada 11 muhtarn görevden alnarak, haklarnda terör örgütüne üye olmak ve uyuturucu ticareti yaptklar suçlamasyla soruturma balatld belirtildi. Kaymakamlk açklamasnda baz basn yayn organlarnda 11 muhtarn hukuksuz bir ekilde görevlerinden uzaklatrld yönünde yaplan haberlerin gerçei yanstmad belirtilerek öyle denildi:

1 MUHTAR TUTUKLU

Licede 11 mahalle muhtar (1 muhtar tutuklu bulunmaktadr) haklarnda yürütülen ve derdest olan soruturma ve kovuturmalar nedeniyle idari tedbir olarak ilgili mevzuatlar çerçevesinde görevlerinden uzaklatrlmtr.

PKK LE LKLER

Muhtarlar silahl terör örgütüne üye olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardm etme, örgütün veya amacnn propagandasn yapma, uyuturucu veya uyarc madde ticareti yapma veya salama, kullanmak için uyuturucu uyarc madde satn almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak, 2313 sayl uyuturucu maddelerin murakabesi hakknda kanuna muhalefet etmek suçlarndan haklarnda yürütülen soruturma ve kovuturmalar bulunmaktadr.

YERLERNE KAYYUM

Muhtarlar yukarda bahsedilen kovuturma ve soruturmalar tamamlanncaya kadar görevlerinden uzaklatrlm olup, yerlerine vekaleten görevlendirmeler yaplmtr.

HDP MECLSE TAIDI

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Musa Farisoullar, Lice ilçesinde 10 muhtarn yerine kayyum atanmasn Meclise tad. çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan yazl olarak yantlamasn isteyen Farisoullar, Anayasann 38inci ve 36nc maddelerine dikkat çekerek kayyum atanmalarnn keyfi bir ekilde yapldn vurgulad. Farisoullar, Soylunun yantlamas talebiyle verdii önergedeki sorular unlar:

TE O SORULAR

*Diyarbakr ili Lice ilçesinde görevden alnan muhtarlar ile ilgili haklarnda kesinlemi herhangi bir mahkeme karar olmamasna ramen Bakanlnzca görevden alnmalarnn yasal gerekçesi nedir?

*Bakanlnzn politikas haline gelen kayyum atamalar devam edecek midir?

*Bakanlnz, görevlerinden alnan muhtarlarn yerine atanan kayyumlar hangi kriterlere göre seçmitir?

*31 Mart Yerel seçimlerinde ilgili mahallelerde HDPnin %85 oy almas, bu mahalle muhtarlklarna kayyum atamasnn bir gerekçesi olabilir mi?

Ana Sayfaya Git