Görüş Bildir

Muhtarların PKK uyuşturucu ilişkisi

31 Mart seçimlerinden hemen sonra Lice'de görevden alınan ve yerlerine kayyum atanan 11 muhtarın, PKK ve uyuşturucu ile ilişkili oldukları açıklandı. Lice kaymakamlığı, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Muhtarların PKK uyuşturucu ilişkisi

Lice ilçesinde aralarında terör örgütü üyesi olmak ve uyuşturucu ticareti yaptıkları suçlamasıyla 11 muhtar görevinden alındı. Yerlerine vekaleten görevlendirmeler yapılan muhtarlar hakkında soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Lice Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada 11 muhtarın görevden alınarak, haklarında terör örgütüne üye olmak ve uyuşturucu ticareti yaptıkları suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Kaymakamlık açıklamasında bazı basın yayın organlarında '11 muhtarın hukuksuz bir şekilde görevlerinden uzaklaştırıldığı' yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şöyle denildi:

1 MUHTAR TUTUKLU

"Lice’de 11 mahalle muhtarı (1 muhtar tutuklu bulunmaktadır) haklarında yürütülen ve derdest olan soruşturma ve kovuşturmalar nedeniyle idari tedbir olarak ilgili mevzuatlar çerçevesinde görevlerinden uzaklaştırılmıştır.

PKK İLE İLİŞKİLERİ

Muhtarların; silahlı terör örgütüne üye olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, örgütün veya amacının propagandasını yapma, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, kullanmak için uyuşturucu uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak, 2313 sayılı uyuşturucu maddelerin murakabesi hakkında kanuna muhalefet etmek suçlarından haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar bulunmaktadır.

YERLERİNE KAYYUM

Muhtarlar yukarıda bahsedilen kovuşturma ve soruşturmalar tamamlanıncaya kadar görevlerinden uzaklaştırılmış olup, yerlerine vekaleten görevlendirmeler yapılmıştır."

HDP MECLİSE TAŞIDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Lice ilçesinde 10 muhtarın yerine kayyum atanmasını Meclis’e taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlamasını isteyen Farisoğulları, Anayasa’nın 38’inci ve 36’ncı maddelerine dikkat çekerek kayyum atanmalarının keyfi bir şekilde yapıldığını vurguladı.  Farisoğulları, Soylu’nun yanıtlaması talebiyle verdiği önergedeki sorular şunlar:

İŞTE O SORULAR

“*Diyarbakır ili Lice ilçesinde görevden alınan muhtarlar ile ilgili haklarında kesinleşmiş herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen Bakanlığınızca görevden alınmalarının yasal gerekçesi nedir?

*Bakanlığınızın politikası haline gelen kayyum atamaları devam edecek midir?

*Bakanlığınız, görevlerinden alınan muhtarların yerine atanan kayyumları hangi kriterlere göre seçmiştir?

*31 Mart Yerel seçimlerinde ilgili mahallelerde HDP’nin %85 oy alması, bu mahalle muhtarlıklarına kayyum atamasının bir gerekçesi olabilir mi?”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi