Müjdeler verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Diyarbakır'a geliyor. Soylu ve Çelik'in "sürpriz ve müjdeler" var yönündeki açıklamaları, heyecanlı bekleyişi doruğa çıkarırken, Erdoğan "neyi açıklayacak" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Haberler 08.07.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2.5 yl aradan Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, yarn Diyarbakra geliyor. çileri Bakan Süleyman Soylu ve Parti Sözcüsü Ömer çelikin sürpriz ve müjdeler var yönündeki açklamalar, heyecanl bekleyii dorua çkarrken, Erdoan neyi açklayacak sorusuna ise yant aranmaya baland. Erdoan HDP ve Kandilsiz yeni bir sürecin startn m verecek sorusu gündeme gelirken, 674 gündür kararl eylemlerini sürdüren Annelerle bir araya gelecek.

ERDOANIN DYARBAKIR PROGRAMI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Parti Yönetimi ile Kabinenin bir çok üyesiyle birlikte, 2,5 yl aradan sonra yarn Diyarbakr ziyaret edecek. Erdoan, program kapsamnda, Diyarbakr Valilii önünde yaplacak törende, yapm tamamlanan eserlerin toplu açln gerçekletirecek.

KURUNLU CAMDE CUMA NAMAZI

Cuma namazn, hendek ve barikat terörü srasnda terör örgütü tarafndan tahrip edilen Kurunlu Camisinde kldktan sonra çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan ve 674 gündür HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan ailelerle bir araya gelecek.

PART DANIMA TOPLANTISINA KATILACAK

Cumhurbakan Erdoan, temaslar kapsamnda, AK Parti Diyarbakr l Bakanlnca düzenlenecek Danma Meclisi Toplantsna da katlp, partililere seslenecek. Erdoan, son olarak 31 Mart yerel seçimleri öncesi 9 Mart 2019 tarihinde Diyarbakra gelerek seçim mitingi yapm, TÜGVA 5inci Gençlik Bulumasnda gençlere hitap etmiti.

MÜJDE VE SÜRPRZLER OLACAK

Erdoann sürpriz olarak deerlendiren ve ksa süre içerisinde alnan bir kararla Diyarbakr ziyaret etmesi, bölgede heyecan yaratrken, çileri Bakan Süleyman Soylu, dün sabah Diyarbakra geldi.

SOYLU ANNELERLE GÖRÜME YAPTI

Diyarbakra gelen çileri Bakan Süleyman Soylu, basna kapal olarak ailelerle görütü. Ailelerle bir araya gelen çileri Bakan Süleyman Soylu, cuma gününü iaret ederek sürpriz açklanaca müjdesi verdi. Aileler, cuma günü Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann gelecei günü iple çekiyor.

MÜJDEY ERDOAN VERECEK

Daa götürülen Doan Güger için eyleme katldn belirten anne Sultan Güger, 4 Ekim 2015te olu kandrlarak daa kaçrldn kaydetti. Anne Güger, 6 yldr haber aramyorum ne aryor ne de soruyor. Bir buçuk yldr buradaym hiçbir güç beni buradan kaldramaz, olumu almadan gitmiyorum. Ben siyaset yapmyorum siyaseten de anlamyorum. Benim dava çocuum kimseden mal mülk istememiim çocuumuz istiyorum. Allahn izniyle birer birer geliyorlar, inallah bize de sra gelecek. çileri bakanmz gelmiti onunla görütük, müjdemiz var dedi, herhalde cuma günü söyleyecekler. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan cuma günü burada olacak müjdeyi o bize verecek, verecei müjdeyi bekliyoruz. Ailelerden birinin çocuu gelecek ama kim olduunu bilmiyoruz, inallah dars bütün annelerin olsun, çocuk hasretiyle dayanlmyor dedi.

çELK BAKA MÜJDELER DE VERECEK

Öte yandan, Bakan Erdoann Diyarbakr ziyareti ile ilgili de açklamada bulunan Parti Sözcüsü Ömer çelik, Diyarbakrda Diyarbakr anneleriyle planlanan görümesinin detaylarna ilikin soruya yant verdi. çelik, Diyarbakr annelerinin eyleminin Türkiyenin en büyük vicdan eylemlerinden olduunu belirtti.

çocuklar terör örgütü tarafndan daa kaçrlm annelerin taleplerini hakl gördüklerini dile getiren çelik, öyle devam etti:

Beyanlarna göre bu daa kaçrmalar da belli siyasilerin araclyla yaplm. Bu çocuklar iyi okullarda okumay, iyi bir gelecee sahip olmay hak ederken, onlarn önüne terör örgütünün içinde bulunduu sonu sadece ölüm olan birtakm projeler vaat ediliyor. lk defa bu kadar sivilin sadece anne vicdanyla bir araya gelerek talep ettii tek bir ey var. Evladm geri istiyorum diyor. Dünyada bundan daha asil, daha soylu, bundan daha hakl, meru talep olabilir mi? Olamaz. Anneler evlatlarn istiyor ve diyor, Benim çocuum u siyasi tarafndan daa gönderildi. Benim çocuum u siyasi partiye gitti, onlar tarafndan daa gönderildi. Bu anneleri çaresiz duruma düürenler güya bu ileri Kürtler için yaptklarn, Kürt sorunu için yaptklarn söylüyorlar. Bütün bunlar yaparken de Kürt çocuklarn ölüme mahkum ediyorlar.

çelik, Diyarbakr annelerine selam ve destek gönderilmesinin deil, onlara parmak sallayp, onlar tehdit edenlerin gündem olmas gerektiini ifade etti. Cumhurbakan Erdoann, Ramazan aynda anneleri kabul ettiini anmsatan çelik, Bu sefer çok anlaml bir buluma olacak, Diyarbakrda olacak. Bu çerçevede baktmzda kadn MKYK üyelerimiz ve kadn milletvekillerimizin annelerle bir araya gelmek için youn talepleri olduunu görüyoruz. Dolaysyla Cumhurbakanmzn Diyarbakr anneleriyle bir araya gelmesinde kadn milletvekillerimiz, kadn MKYK üyelerimizin daha youn ekilde bu bulumaya bir annelik dayanmas katmak istediklerini görüyoruz. diye konutu.

HEYECAN DORUK NOKTAYA ULATI

Erdoann Diyarbakr gezisinin heyecan Soylu ve çelikin sürpriz ve müjdeleri var yönündeki açklamalaryla, farkl bir boyut kazanrken dikkatler Erdoan Diyarbakrda neyi, neleri açklayacak sorusuna çevrildi. Bir süredir kamuoyunda HDP ve Kandilsiz, Kürtlerin taleplerine ilikin yeni bir sürecin balayabilecei yönündeki tartmalar dikkate alndnda, Erdoan, Kürtler cephesinde yeni bir sayfa m açmak istiyor sorusuna yant aranmaya baland.

Ana Sayfaya Git