Müjdeler verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Diyarbakır'a geliyor. Soylu ve Çelik'in "sürpriz ve müjdeler" var yönündeki açıklamaları, heyecanlı bekleyişi doruğa çıkarırken, Erdoğan "neyi açıklayacak" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Müjdeler verecek

2.5 yıl aradan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Diyarbakır'a geliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "sürpriz ve müjdeler" var yönündeki açıklamaları, heyecanlı bekleyişi doruğa çıkarırken, Erdoğan "neyi açıklayacak" sorusuna ise yanıt aranmaya başlandı. Erdoğan HDP ve Kandilsiz yeni bir sürecin startını mı verecek sorusu gündeme gelirken, 674 gündür kararlı eylemlerini sürdüren Annelerle bir araya gelecek.

ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Parti Yönetimi ile Kabinenin bir çok üyesiyle birlikte, 2,5 yıl aradan sonra yarın Diyarbakır'ı ziyaret edecek. Erdoğan, programı kapsamında, Diyarbakır Valiliği önünde yapılacak törende, yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirecek.

KURŞUNLU CAMİDE CUMA NAMAZI

Cuma namazını, hendek ve barikat terörü  sırasında terör örgütü tarafından tahrip edilen Kurşunlu Camisinde kıldıktan sonra çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve 674 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerle bir araya gelecek.

PARTİ DANIŞMA TOPLANTISINA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nca düzenlenecek Danışma Meclisi Toplantısı'na da katılıp, partililere seslenecek.  Erdoğan, son olarak 31 Mart yerel seçimleri öncesi 9 Mart 2019 tarihinde Diyarbakır'a gelerek seçim mitingi yapmış, TÜGVA 5'inci Gençlik Buluşması’nda gençlere hitap etmişti.

MÜJDE VE SÜRPRİZLER OLACAK

Erdoğan'ın "sürpriz" olarak değerlendiren ve kısa süre içerisinde alınan bir kararla Diyarbakır'ı ziyaret etmesi, bölgede heyecan yaratırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün sabah Diyarbakır'a geldi.

SOYLU ANNELERLE GÖRÜŞME YAPTI

Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basına kapalı olarak ailelerle görüştü. Ailelerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cuma gününü işaret ederek sürpriz açıklanacağı müjdesi verdi. Aileler, cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceği günü iple çekiyor.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERECEK

Dağa götürülen Doğan Güger için eyleme katıldığını belirten anne Sultan Güger, 4 Ekim 2015’te oğlu kandırılarak dağa kaçırıldığını kaydetti. Anne Güger, “6 yıldır haber aramıyorum ne arıyor ne de soruyor. Bir buçuk yıldır buradayım hiçbir güç beni buradan kaldıramaz, oğlumu almadan gitmiyorum. Ben siyaset yapmıyorum siyaseten de anlamıyorum. Benim dava çocuğum kimseden mal mülk istememişim çocuğumuz istiyorum. Allah’ın izniyle birer birer geliyorlar, inşallah bize de sıra gelecek. İçişleri bakanımız gelmişti onunla görüştük, 'müjdemiz var' dedi, herhalde cuma günü söyleyecekler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cuma günü burada olacak müjdeyi o bize verecek, vereceği müjdeyi bekliyoruz. Ailelerden birinin çocuğu gelecek ama kim olduğunu bilmiyoruz, inşallah darısı bütün annelerin olsun, çocuk hasretiyle dayanılmıyor” dedi.

ÇELİK BAŞKA MÜJDELER DE VERECEK

Öte yandan, Başkan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti ile ilgili de açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır'da Diyarbakır anneleriyle planlanan görüşmesinin detaylarına ilişkin soruya yanıt verdi. Çelik, Diyarbakır annelerinin eyleminin Türkiye'nin en büyük vicdan eylemlerinden olduğunu belirtti.

Çocukları terör örgütü tarafından dağa kaçırılmış annelerin taleplerini haklı gördüklerini dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"Beyanlarına göre bu dağa kaçırmalar da belli siyasilerin aracılığıyla yapılmış. Bu çocuklar iyi okullarda okumayı, iyi bir geleceğe sahip olmayı hak ederken, onların önüne terör örgütünün içinde bulunduğu sonu sadece ölüm olan birtakım projeler vaat ediliyor. İlk defa bu kadar sivilin sadece anne vicdanıyla bir araya gelerek talep ettiği tek bir şey var. 'Evladımı geri istiyorum' diyor. Dünyada bundan daha asil, daha soylu, bundan daha haklı, meşru talep olabilir mi? Olamaz. Anneler evlatlarını istiyor ve diyor, 'Benim çocuğum şu siyasi tarafından dağa gönderildi. Benim çocuğum şu siyasi partiye gitti, onlar tarafından dağa gönderildi.' Bu anneleri çaresiz duruma düşürenler güya bu işleri Kürtler için yaptıklarını, Kürt sorunu için yaptıklarını söylüyorlar. Bütün bunları yaparken de Kürt çocuklarını ölüme mahkum ediyorlar."

Çelik, Diyarbakır annelerine selam ve destek gönderilmesinin değil, onlara parmak sallayıp, onları tehdit edenlerin gündem olması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ramazan ayında anneleri kabul ettiğini anımsatan Çelik, "Bu sefer çok anlamlı bir buluşma olacak, Diyarbakır'da olacak. Bu çerçevede baktığımızda kadın MKYK üyelerimiz ve kadın milletvekillerimizin annelerle bir araya gelmek için yoğun talepleri olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır anneleriyle bir araya gelmesinde kadın milletvekillerimiz, kadın MKYK üyelerimizin daha yoğun şekilde bu buluşmaya bir annelik dayanışması katmak istediklerini görüyoruz." diye konuştu.

HEYECAN DORUK NOKTAYA ULAŞTI

Erdoğan'ın Diyarbakır gezisinin heyecanı Soylu ve Çelik'in "sürpriz ve müjdeleri var" yönündeki açıklamalarıyla, farklı bir boyut kazanırken dikkatler Erdoğan Diyarbakır'da neyi, neleri açıklayacak sorusuna çevrildi. Bir süredir kamuoyunda HDP ve Kandilsiz, Kürtlerin taleplerine ilişkin yeni bir sürecin başlayabileceği yönündeki tartışmalar dikkate alındığında, Erdoğan, "Kürtler cephesinde yeni bir sayfa mı açmak istiyor" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz