Mülakat skandalı

Eğitim Bir Sen Diyarbakır 1. Nolu Şübesi, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan "mülakatların" şaibeli olduğunu iddia ederek, "mülakat puanlarıyla kim hangi amaçla oynadı" sorusuna yanıt istedi.

Haberler 07.08.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürlüünce, Okul idarecilerine yönelik gerçekletirdii mülakat snavnn aibeli olduu öne sürüldü. Eitim Bir Sen 1 Nolu ube Bakanl, mülakat puanlaryla kimlerin hangi amaçla oyad iddiasna yant verilmesini istedi.

MÜLAKAT SKANDALI

Ülke genelinde olduu gibi Diyarbakrda l Milli Eitim Müdürlüünce, görevlendirilecek okul müdürü ve yardmclarna ilikin yazl snav sonras gerçekletirilen mülakat snavyla ilgili ok iddiada bulunuldu. Mülakat snavlaryla oynand ve baz kiilerin kayrld öne sürülürken, yaanan torpil iddialarn Eitim Bir Sen Diyarbakr 1. Nolu ube Bakanl, kendi resmi twitter hesabnda, duyurdu. Her platformda liyakat vurgusu yapan kurum yetkililerinin bir çok kiinin mülakat puanlaryla oynand ortaya çkt diye balayan paylamda bir dizi soru yöneltilerek, cevap verilmesi istendi. Paylamda, u iddialarda bulunuldu.

ETM BR SEN UBES

Milli Eitim Bakannn açk tavrna ramen mülakatlarda yaplan puan deiiklikleri hangi maksada hizmet içindir? Puanlar niçin ve kimin için deitirilmitir. Mülakat puanlar deien kiilerin saylar nedir? Puanlar yukar yönlü deien kiilerin hangi özelliklerine binaen deiiklikler yaplmtr? En önemlisi toplu listeler niçin yaynlanmamtr? Mülakat sonuçlarnn toplu liste eklinde yaynlanmamas aibe üphesini pekitirmitir. Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüüyle ilgili güven duygusunu zedelemitir.

Adalet ve liyakat kavramlarn dilde pelesenk klan yetkililerin bu yanltan bir an önce dönmesi ve maeri vicdanlarda ciddi beklentiye dönümütür?

GÖZLER L MÜDÜRLÜÜNDE

Eitim Bir Senin, eitim camiasnda büyük yank bulan sosyal medya üzerinden mülakat puanlarnn deitirildii yönündeki iddiasna, l Milli Eitim Müdürlüünün nasl bir cevap verecei merak konusu olurken, gözler l Valiliine çevrildi.

DRAMA ETM BALIYOR

Öte yandan, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, 280 bin okul öncesi ve snf öretmeni için drama eitimi balattklarn bildirdi. Selçuk, Twitter hesabndan yapt paylamda, Drama, empatiyi, öz güveni, hareketi, enerjiyi, hayali, takm olmay, hayat deneyimletir. 280 bin okul öncesi ve snf öretmenimiz için drama eitimlerini balattk. Eitimlerden sonra imdi çocuklarmz diyeceiz ve drama atölyelerinin kaplarn çocuklarmza açacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git