Görüş Bildir

Mülakat skandalı

Eğitim Bir Sen Diyarbakır 1. Nolu Şübesi, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan "mülakatların" şaibeli olduğunu iddia ederek, "mülakat puanlarıyla kim hangi amaçla oynadı" sorusuna yanıt istedi.

Mülakat skandalı

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Okul idarecilerine yönelik gerçekleştirdiği "mülakat" sınavının şaibeli olduğu öne sürüldü. Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanlığı, "mülakat puanlarıyla kimlerin hangi amaçla oyadığı" iddiasına yanıt verilmesini istedi.

MÜLAKAT SKANDALI

Ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, görevlendirilecek okul müdürü ve yardımcılarına ilişkin yazılı sınav sonrası gerçekleştirilen "mülakat sınavıyla" ilgili şok iddiada bulunuldu. Mülakat sınavlarıyla oynandığı ve bazı kişilerin kayrıldığı öne sürülürken, yaşanan torpil iddialarını Eğitim Bir Sen Diyarbakır 1. Nolu Şube Başkanlığı, kendi resmi twitter hesabında, duyurdu. "Her platformda liyakat vurgusu yapan kurum yetkililerinin bir çok kişinin mülakat puanlarıyla oynandığı ortaya çıktı" diye başlayan paylaşımda bir dizi soru yöneltilerek, cevap verilmesi istendi. Paylaşımda, şu iddialarda bulunuldu.

EĞİTİM BİR SEN ŞUBESİ

"Milli Eğitim Bakannın açık tavrına rağmen mülakatlarda yapılan puan değişiklikleri hangi maksada hizmet içindir? Puanlar niçin ve kimin için değiştirilmiştir. Mülakat puanları değişen kişilerin sayıları nedir? Puanları yukarı yönlü değişen kişilerin hangi özelliklerine binaen değişiklikler yapılmıştır? En önemlisi toplu listeler niçin yayınlanmamıştır? Mülakat sonuçlarının toplu liste şeklinde yayınlanmaması şaibe şüphesini pekiştirmiştir. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ilgili güven duygusunu zedelemiştir.

Adalet ve liyakat kavramlarını dilde pelesenk kılan yetkililerin bu yanlıştan bir an önce dönmesi ve maşeri vicdanlarda ciddi beklentiye dönüşmüştür?"

GÖZLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE

Eğitim Bir Sen'in, eğitim camiasında büyük yankı bulan sosyal medya üzerinden "mülakat" puanlarının değiştirildiği yönündeki iddiasına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün nasıl bir cevap vereceği merak konusu olurken, gözler İl Valiliğine çevrildi.

DRAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 280 bin okul öncesi ve sınıf öğretmeni için drama eğitimi başlattıklarını bildirdi. Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Drama, empatiyi, öz güveni, hareketi, enerjiyi, hayali, takım olmayı, hayatı deneyimletir. 280 bin okul öncesi ve sınıf öğretmenimiz için drama eğitimlerini başlattık. Eğitimlerden sonra 'şimdi çocuklarımız' diyeceğiz ve drama atölyelerinin kapılarını çocuklarımıza açacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi